Top
  >  Lifestyle   >  Stoppen met slechte gewoontes in 2012


Je kunt natuurlijk goede voornemens maken voor het nieuwe jaar. Het is nog beter om gewoon te stoppen met slechte gewoontes in 2012.

Uitstellen is makkelijk, zeker vlak voor de jaarwisseling. Ik heb mezelf al een paar keer betrapt op een uitspraak zoals ‘in het nieuwe jaar begin ik daarmee.’ Het nieuwe jaar is wel bij uitstek geschikt om van slechte gewoontes af te komen. Met deze slechte gewoontes kun je dan ook beter stoppen in 2012.

Roken en drinken

Voor een sigaret bestaan eigenlijk helemaal geen excuses. Uit talloze onderzoeken is al gebleken dat roken erg slecht voor je is. Niet alleen voor jou, maar ook voor je directe omgeving. Uitleggen waarom je hiermee zou moeten stoppen is dan ook eigenlijk overbodig. Hetzelfde geldt voor het drinken van teveel alcohol. Leer je grenzen kennen of blijf helemaal nuchter. Hiermee kun je het beste beginnen op oudejaarsavond, houd het bijvoorbeeld bij 1 glas champagne in plaats van een hele fles.

Smoesjes

Voor jou geen smoesjes meer in 2012. Niet tegenover anderen, maar zeker ook niet tegen jezelf. Geef jezelf geen excuus om weer niet te gaan sporten, maar verzin ook geen smoesjes waarom je te laat bent. Wees gewoon eerlijk, op die manier ben je hard voor jezelf en zul je de volgende keer beter je best doen om wel op tijd te komen. Of om te gaan sporten, om iets op tijd af te krijgen of om die chocoladereep niet te eten.

Spelletjes

Met de komst van de smartphones zijn er steeds meer mensen die spelletjes spelen op hun telefoon. Denk maar aan Wordfeud of AngryBirds. Elke dag een paar minuten is niet erg, maar zorg ervoor dat het geen obsessie wordt. Spelletjes op je telefoon speel je al snel langer dan 5 minuten, het werkt bovendien verslavend. Denk eens aan alle tijd die je over zou houden wanneer je geen spelletjes meer speelt op je mobiel.

Verkeersovertredingen

Verkeersovertredingen zijn vaak niet alleen onnodig, ze kosten je ook veel geld. Te hard rijden, niet stoppen voor rood licht, allemaal dingen die je zo een fikse boete opleveren. Bedenk hoeveel tijd je er nu werkelijk mee opschiet en houd je gewoon aan de verkeersregels. Op die manier scheelt het je niet alleen geld, je voorkomt er ook ongelukken mee!

Nagelbijten

Nagelbijten is een niet alleen een gewoonte die je lelijke nagels geeft, het is ook nog eens behoorlijk ongezond. Je nagels komen met heel veel dingen in aanraking, waardoor ze een bron zijn van bacteriën. Je zou de eerste niet zijn die ziek wordt van nagelbijten. In 2012 kun je dus beter stoppen met deze slechte gewoonte. Denk steeds aan die bacteriën, zo help je jezelf om nagelbijten vies te vinden.