Top
  >  Eten & Drinken   >  Tijdens Sinterklaas op je gewicht letten


Niet alleen de cadeautjes zijn tijdens het heerlijk avondje goed vertegenwoordigd, ook al het lekkere eten is meestal volop aanwezig. Hier vind je een aantal tips om tijdens Sinterklaas toch op je gewicht te letten.

Tijdens de Sinterklaasperiode liggen de winkels vol met allerlei Sinterklaaslekkernijen. Al dat Sinterklaassnoepgoed is natuurlijk erg lekker, maar niet echt goed voor de lijn. Wil je tijdens Sinterklaas toch op je gewicht letten? Lees dan hieronder hoe je dit kunt doen.

Met mate

Het belangrijkste van al dat lekkers tijdens Sinterklaas is dat je het met mate eet. De pepernoten liggen elk jaar steeds eerder in de winkels, probeer het kopen hiervan zo lang mogelijk uit te stellen. Wanneer je het eten van het lekkers uitstelt kun je jezelf op 5 december belonen met een avondje snoepen. Voel je dan niet schuldig en bedenk dat je van 1 avondje snoepen niet ineens kilo’s aankomt.

Pure chocolade

Kun je niet wachten tot 5 december met al het Sinterklaassnoepgoed? Eet dan alleen dingen die je echt lekker vindt. Eet geen snoep uit verveling of omdat je honger hebt. Het is beter om jezelf zo nu en dan te verwennen met een lekkere chocoladeletter dan zomaar al het snoep te eten wat je aangeboden krijgt. Daarnaast kun je als je graag chocoladeletters eet het beste voor een pure variant gaan. Pure chocolade bevat namelijk net wat minder calorieën en is een stuk gezonder dan witte- of melkchocolade.

Koop verder niet teveel snoepgoed, wat je niet in huis hebt kun je namelijk ook niet opeten. En als je dan toch zin hebt in wat lekkers, eet dan eerst iets gezonds. Op deze manier geniet je meer van het snoepgoed dan dat je het naar binnen propt enkel en alleen om je honger te stillen. Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk om het snoep op een rustig moment op te eten, de smaak er goed van te proeven en er van te genieten. Als laatst, weet wat je eet. Hier kun je zien hoeveel calorieën al dat lekkers bevat. Twijfel je tussen 2 soorten snoepgoed, kies dan voor degene met minder calorieën.

Na Sinterklaas

Heb je tijdens het heerlijk avondje veel gesnoept, houd na Sinterklaas dan een balansdag. Eet 3 hoofdmaaltijden en een aantal stuks fruit tussendoor, op deze manier compenseer je de calorieën van de dag ervoor. Als je nog veel Sinterklaassnoepgoed over hebt geef dit weg of gooi het weg. Wanneer dit in de kast blijft liggen komt er vast en zeker een moment dat je het toch opeet.