Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips om extra af te vallen: eten


Als je aan het afvallen bent, gaat het je meestal niet snel genoeg. Door je eetgewoonten aan te passen krijg je minder calorieën binnen en val je sneller af. Deze tips om extra af te vallen helpen je om te kiezen voor het juiste eten.

Een dieet draait meestal om minder eten en daarvan krijg je honger. Als je toch nog alles wilt blijven eten, kijk dan welke producten je kunt vervangen door een gezondere versie. Zo blijf je evenveel eten, maar krijg je toch minder calorieën, vetten en suikers binnen. Om dit te realiseren staan hieronder een aantal tips om extra af te vallen door te letten op je eten.

Koffie switch

Switch naar normale koffie. Zwart, dus geen melk en geen suiker meer. Ook de hippe koffie’s van de Starbucks zijn voortaan verboden. In al die soorten koffie zitten namelijk heel veel calorieën. Niet zo raar, want meestal bevatten ze slagroom, suiker, chocolade en karamel. Dat is geen drankje meer, dat is een dessert! Zorg dat je gewend raakt aan zwarte koffie, dat scheelt heel wat calorieën op een dag.

Saus

Sauzen staan erom bekend dat ze veel calorieën bevatten en daarvan wordt je dik. Maar er is nogal een verschil tussen een lepel vette mayonaise en een lepel ketchup. Meestal zijn de witte sauzen een stuk slechter dan de rode. Kies ook liever voor een sausje waar rode pepers in zitten. Pittig eten zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling sneller werkt.

Echt fruit in plaats van sap

Als je de keuze hebt tussen een sapje of een stuk fruit, ga dan voor het laatste. Niet alleen worden er aan veel fruitsappen suikers toegevoegd, ook zit er in een stuk fruit nog andere belangrijke stoffen. In de schil van veel soorten fruit zit bijvoorbeeld vitamine C en antioxidanten. Ook bevat een stuk fruit vezels, die verloren gaan bij het persen.

Wil je toch voor sap gaan? Ga dan in ieder geval voor vers geperst sap. Zo weet je dat er niets aan is toegevoegd. Hoe verser, hoe beter, want door licht en zuurstof verliest het sap snel de belangrijke voedingsstoffen.