Top
  >  Familie   >  Tips voor foto’s maken van kinderen


Foto’s van kinderen maken kan lastig zijn, maar gelukkig bestaan er tips om kinderen mooi op de foto te zetten. Daarom vind je hieronder een aantal tips voor het schieten van het perfecte plaatje.

Je kinderen groeien heel hard, waardoor het een absolute noodzaak is om af en toe foto’s van ze maken. Want niets is leuker dan om na een paar jaar terug te kijken hoe klein ze ook al weer waren. Maar de grote vraag is natuurlijk hoe je ze het mooiste erop krijgt. Omdat te weten te komen, staan hier verschillende tips voor het maken van foto’s van kinderen.

Comfortabel

Zorg dat kinderen zich op hun gemak voelen op het moment dat je foto’s van ze neemt. Als je kind zich niet fijn voelt in de omgeving zie je dat ook terug op het kiekje. Wees aardig en laat ze tussendoor dingen doen die ze leuk vinden.

Maak jezelf klein

Het belangrijkste aan kinderen op de foto zetten is dat je moet bukken. Zorg dat je even groot bent als je kind. Op die manier kun je de stralende ogen het beste vast leggen. Waarschijnlijk vinden je kinderen het zelf ook fijner als je bukt.

Licht

Gebruik als het kan natuurlijk licht. Een flits verpest vaak een plaatje. Ga lekker naar buiten met je kind en maak foto’s in het zonnetje. Zorg er wel voor dat de zon niet heel erg in de ogen van je kind schijnt. Als dit gebeurd kunnen ze met hun ogen gaan knijpen. Dat staat natuurlijk niet leuk op de foto.

Muziek

Van muziek voelen kinderen zich vaak fijner. Zet hun lievelings cd op als je foto’s wilt maken. Sommige kinderen gaan dansen, wat heel leuk op de foto kan staan, en anderen zullen meer gaan lachen en zich comfortabeler voelen.

Laat ze spelen

Kinderen voelen zich op hun gemak als zij spelen. Daarom is dit een mooi moment om foto’s te maken. Je kunt hun goed fotograferen terwijl zij in een speeltuin spelen. Volg ze en laat ze vooral niet poseren. Je kunt ze ook fotograferen terwijl ze met elkaar aan het spelen zijn.

Focus

Je hoeft natuurlijk niet altijd je kind hellemaal op de foto te zetten. Vaak zijn de mooiste plaatjes van een klein deel van kinderen. Maak bijvoorbeeld alleen kiekjes van de handjes of voetjes van je baby. Laat je camera focussen op de grote blauwen ogen of een mond.

Foto via Weheartit