Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor inpakken van kerstcadeaus


Cadeaus geven is leuk, maar je moet ze wel eerst inpakken. Iedereen vindt het immers leuk om een mooi pakje te krijgen. Met deze tips voor het inpakken van kerstcadeaus wil iedereen je pakjes wel krijgen.

Je kunt je cadeaus natuurlijk laten inpakken in de winkel waar je ze gekocht hebt, maar niet elke winkel doet dit. Ook kleding wordt lang niet altijd voor je ingepakt. De verpakking van winkels is ook niet altijd even mooi en soms wil je niet dat het logo van de winkel duidelijk op je cadeaus staat. Zelf ingepakte cadeaus laten zien dat je er moeite voor hebt gedaan. Weet je niet hoe het moet? Met deze tips voor het inpakken van kerstcadeaus ben je al een stuk verder op weg.

Doos

De makkelijkste manier om een cadeau in te pakken is het product in een doos doen en deze inpakken. Zo heb je een makkelijke vorm, die je kunt inpakken met inpakpapier. Maak er een mooie strik omheen, hang er een kaartje aan en klaar is je kerstcadeau.

Vreemde vormen

Cadeaus met vreemde vormen kunnen soms lastig zijn om in te pakken. Je kunt het jezelf makkelijker maken door het presentje in een passende doos te doen en die in te pakken. Een andere oplossing is om het product in het midden van een vierkant vel pakpapier te zetten, de vier punten boven het presentje bij elkaar te nemen en een lint vlak boven het product om het papier te wikkelen. Hierdoor is je cadeautje toch op een feestelijke manier ingepakt.

Scherp

Soms hebben dozen of voorwerpen scherpe hoeken en punten. Als je het dan wilt inpakken, prik je zo door het pakpapier heen. Pak dit soort dingen dan in met een stuk stof in plaats van papier, zodat het niet scheurt. Je kunt alleen de stof gebruiken, maar je kunt ook nog inpakpapier over de stof heen doen als je dat liever wil. Ook bij scherpe hoeken en punten is het natuurlijk het makkelijkst om het voorwerp in een andere doos te doen en die in te pakken.

Strik

Om vierkante en rechthoekige pakjes kun je makkelijk een strik maken. Neem hiervoor een lint dat 6 keer zo lang is als de lengte van je pakje. Leg het pakje op zijn kop op het midden van het lint en til het lint op. Draai de uiteinden om elkaar heen zodat er een kruis over de achterkant van het pakje loopt en draai daarna het pakje om. Maak bovenop een mooie strik.

Extra

Een strik om je pakje is natuurlijk al behoorlijk wat voor de gemiddelde inpakker, maar je kunt je cadeautje nog mooier maken. Aan de strik kun je een kleine kerstbal of een kaartje hangen voor een echt kerstpresentje, maar je kunt ook losgaan met glitters, stickers en figuurtjes. Blijf alleen wel onthouden dat de ontvanger het cadeautje uit gaat pakken.