Top
  >  Lifestyle   >  3 gouden tips om kerststress te voorkomen


Kerst kan naast gezellig ook heel stressvol zijn. Er moet van alles geregeld worden en je wilt graag dat iedereen het naar zijn zin heeft. Daarom staan hier 3 gouden tips die kerststress voorkomen.

Tijdens de kerstdagen wil je het graag iedereen naar zijn zin maken en zorgen dat je gasten het leuk hebben, vergeet daarbij ook jezelf niet. Door je teveel werk op de hals te halen kun je te maken krijgen met onnodige kerststress. Deze 3 tips bezorgen jou een stressvrije kerst.

Begin op tijd

Je raakt garandeert gestrest als je vlak voor kerst nog met alle voorbereidingen moet beginnen. De allerbelangrijkste regel bij het voorkomen van kerststress is daarom ook dat je op tijd begint. Stel ruim van te voren een plan en to do list op. Zorg ook dat je een duidelijke prioriteitenlijst hebt en begint met dingen die echt belangrijk zijn.

Verdeel taken

Een perfecte manier om kerststress is de organisatie delen met anderen. Doordat je minder verantwoordelijkheid hebt heb je ook minder zaken om over te stressen. Deel taken uit aan familieleden en maak iedereen verantwoordelijk voor de organisatie van een onderdeel van de kerstviering.

Ook op de dag zelf doe je er goed aan taken te verdelen. Hierdoor heb jij minder werk en ook tijd om bij te kletsen met je familie. Door iedereen op de dag zelf ook bezig te houden voorkom je dat je familie lui op de bank gaat hangen.

Activiteit voor de kinderen

Als laatst is het belangrijk om ook de kinderen bezig te houden. Niets is vervelender dan kinderen die jengelen om aandacht terwijl jij het al druk genoeg hebt met de voorbereidingen. Zorg dat er voor de kinderen genoeg te doen is. Door bijvoorbeeld een dvd of spelletje onder de kerstboom te leggen hebben ze op de dag zelf wat te doen en zullen ze jou minder voor de voeten lopen.

Bespeur je na deze tips toch nog enige kerststress, hier vind je nog meer tips voor een stressvrije kerst.