Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips om kind groente te laten eten


Groente is erg belangrijk voor de groei van kinderen. Helaas hebben veel kinderen een natuurlijk afkeur tegen groente, waardoor ze dagelijks vaak te weinig vitamines binnenkrijgen. Daarom vind je hier tips waarmee je kind meer groente zal eten!

Als er bloemkool of spinazie op tafel staat, zie je het gezicht van je kind direct vertrekken. Bijna alle kinderen vinden groente vies, ongeacht of ze het ooit geproefd hebben of niet. Veel ouders dwingen hun kind om het op te eten, maar dit is niet de juiste aanpak. Op die manier ontwikkelen ze al helemaal en afkeer voor groente en zullen ze niks meer eten. Laat hem dan ook niet aan tafel zitten tot ze hun eten hebben, maar gebruik trucjes om je kind meer groente te laten eten.

Laat je kind kiezen

Laat je kind in de supermarkt groenten uitkiezen. Zo geef je hun de controle en zullen ze het sneller opeten. Ze worden op deze manier namelijk gemotiveerd om hun groente op te eten.

Tussendoortje

Geef als tussendoortje een stuk komkommer, snoeptomaatjes of reepjes gele paprika. Veel kinderen hebben geen moeite met deze groente en vinden het zelfs lekker. Op deze manier vervang je een ongezonde koek direct met iets gezonds.

Saus

Als je een pasta maakt, verstop de paprika, courgette, ui, tomaat, prei of champignons dan in de tomatensaus. Als kinderen de groente niet zien, proeven zij het vaak niet. Je kunt ook altijd een kaassausje of iets dergelijks over de groente heen gooien. Dit is niet heel gezond, maar het maakt de groente wel lekkerder waardoor je kind het opeet.

Groente op boterham

Beleg tussen de middag de boterham met groente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaas met komkommer, sandwichspread met augurk of ham met ijsbergsla. Kinderen hebben op deze manier niet echt door dat ze groente eten omdat het lekker is.

Gebruik kleurrijke groente

Kinderen worden aangetrokken tot felle kleuren. Waarom denk je dat snoepjes altijd van die opvallende kleurtjes hebben? Gebruik daarom kleurrijke groente in de gerechten. Mix er peen en paprika doorheen voor een kleurrijk effect. Hiermee motiveer je je kind om het te proeven.

Serveer elke dag iets anders

Probeer te variëren. Eet elke dag andere groente, bereid het anders en maak elke keer een gerecht uit een andere keuken klaar. Kinderen kunnen niet zeggen dat ze het niet lusten, want ze hebben het nog nooit geproefd! Op die manier oefen je ook hun smaak en zullen ze later meer lusten.

Kook met je kind

Laat je kind helpen met koken. Je kind heeft dan meegewerkt aan het gerecht en zal het daarom sneller opeten. Hij heeft het echter zelf gemaakt!