Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor het kopen van geluk


Er is veel mogelijk met geld, er is zelfs een manier om geluk te kopen. Met geld heb je namelijk meer mogelijkheden om gelukkig te zijn, maar dan moet je wel letten op welke manier je jouw zuurverdiende centen uitgeeft. Hieronder vind je tips hoe je het beste geluk kunt kopen.

Er wordt altijd geroepen dat geld niet gelukkig maakt, maar is dat wel zo? Geld zorgt namelijk wel dat de weg naar geluk makkelijker te betreden is, alleen hiervoor moet je jouw geld wel efficiënt besteden. Daarom lees je hier hoe je het beste geluk kunt kopen.

Koop verstandig

Denk na over wat je koopt. Er zijn dingen die jouw leven een stuk eenvoudiger maken, bijvoorbeeld een vaatwasser en ook en auto zorgt voor meer vrijheid en dus geluk. Als je gaat winkelen, shop dan verstandig en stop met impulsaankopen. Denk na wat voor imago jij wilt hebben en koop alleen kleren die bij dit imago passen.

Ga leuke dingen doen

Nu jij alles hebt wat je nodig had, mag je stoppen met het koppen van spullen. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat ervaringen voor meer geluk zorgen dan spullen, terwijl ervaringen meestal van korte duur zijn. Ga een dagje uit met vriendinnen, een weekendje weg met je partner of ga iets leuks doen met de kinderen. Voor meer geluk van lange duur kun je foto’s maken, zodat je deze leuke momenten niet zal vergeten.

Geef iets aan een ander

Als jij ook iets voor een ander over hebt, haal je hier zelf ook geluk uit. Geef jouw dierbare af en toe een klein cadeautje of, nog beter, geef ze een leuke ervaring. Neem je vriendin mee naar de bioscoop of neem je moeder mee uit eten.

Zorg voor een gezonde levensstijl

Een gezond mens is meestal gelukkiger dan een ongezond mens. Koop daarom gezond eten in plaats van fastfood en zorg dat je voldoende beweegt.