Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor het opbergen van schoenen


Natuurlijk kun je je schoenen laten liggen waar je ze uittrekt. Maar zeg nou zelf, als ze netjes opgeruimd zijn kun je ’s ochtends toch ook veel beter kiezen? Hier vind je enkele tips voor het opbergen van je schoenen.

In de meterkast, onder de bank of gewoon waar je ze hebt uitgetrokken. Schoenen vind je vaak door het hele huis terug. Als je ze netjes en overzichtelijk opruimt, vind je veel sneller de schoenen die bij je outfit passen. Ook zul je ze eerder opruimen als het er leuk uitziet. Met deze tips voor het opbergen van je schoenen struikel je nooit meer over die pumps van gisteravond.

Op de deur


Als je weinig ruimte hebt, kun je je deur als opbergplaats gebruiken. Je kunt er natuurlijk een paar planken op hangen, maar een plastic insteekhoes is veel makkelijker. Je ziet precies welke schoenen waar zitten en aan de binnenkant van een kastdeur vallen ze niet op. De deur van de meterkast bijvoorbeeld. Het nadeel is wel dat niet alle soorten schoenen hierin passen.

Tegen de muur


Als je plaats genoeg hebt, kun je een hele schoenenkast tegen de muur zetten. Je kunt ook planken maken waar je je schoenen op uitstalt. Wil je niet dat je schoenen zo in het zicht staan? Doe ze dan in mooie schoenendozen. Als je veel schoenen hebt, kun je foto’s van je schoenen op de dozen plakken. Zo weet je precies welke schoenen in de doos zitten.

In de trap


Wil je echt een creatieve oplossing voor het opruimen van je schoenen? Misschien kun je dan je schoenen in je trap krijgen. Bij deze trap is onder elke trede een lade gemaakt. Als je het mij vraagt is deze oplossing geniaal, niet alleen voor schoenen maar ook voor sjaals en andere winterspullen.