Top
  >  Lifestyle   >  Tips tegen stress


Vrijwel iedereen heeft wel eens last van dat onrustige gevoel, ook wel stress genoemd. Vaak weet je waar de oorzaak ligt en kun je deze aanpakken, maar soms ook niet. Hier volgen daarom een aantal algemene tips tegen stress.

Of je nou stress op het werk, in jouw relatie of thuis hebt, het is hoe dan ook vervelend. Vaak ga je er minder goed door functioneren, wat nog meer stress als gevolg heeft. Geen paniek, er zijn gelukkig genoeg manieren om dit te voorkomen. Kijk mee naar de volgende tips tegen stress en maak een einde aan dit vermoeiende en hoogst vervelende gevoel.

Genoeg slaap

Het hebben van genoeg slaap, is waarschijnlijk een van de belangrijkste manieren om stress te voorkomen. Zoals wij allemaal weten zorgt te weinig slaap voor fysieke en mentale vermoeidheid. Dit heeft als gevolg dat je minder productief bent. Hierdoor krijg je bepaalde klussen niet af en stapelt het werk zich al gauw op, wat bij vrijwel iedereen stress veroorzaakt. Daarom is het erg belangrijk om jouw lichaam genoeg rust te geven, wil jij de stress voorkomen.

Juiste voeding

Iets wat veel mensen niet weten, is dat slecht diëten stress kan veroorzaken. Niet alleen het te weinig eten, maar ook het ontbreken van bepaalde voedingstoffen kunnen zorgen voor stress. Het is daarom belangrijk om te letten op jouw eetpatroon. Om jou te helpen vind je hier wat tips over de juiste voeding tegen stress.

Regelmatig bewegen

Regelmatig actief bewegen, is een goede manier om jezelf van stress te verlossen. Het is gezond voor het lichaam en daarmee ook voor de geest. Het leukste is om dit met iemand samen te doen. Ga bijvoorbeeld een dagje met jouw beste vriendin naar de sportschool of wat dacht je van een intiem momentje met je partner? Geheid dat er daarna geen spoor van stress meer te bekennen is.

Sociale contacten

Het goed onderhouden van sociale contacten zijn erg belangrijk. Echte vrienden staan namelijk altijd voor je klaar. Zit jij in een dipje en zie je het even niet meer zitten? Een opbeurend telefoongesprek met jouw beste vriendin kan wonderen doen. Het is fijn om mensen te hebben die jou begrijpen, zo voel jij je niet alleen en word je niet tot wanhoop gedreven.

Verwen jezelf

Een belangrijke manier om van de stress af te komen, is door jezelf af en toe te verwennen. Voel jij je goed van buiten, dan geldt hetzelfde van binnen. Ga bijvoorbeeld naar de schoonheidssalon voor een lekkere massage of gezichtsbehandeling. Op deze manier voel jij je weer helemaal fris en fruitig en kun je er weer een poosje tegenaan.

Doe leuke dingen

Het klinkt misschien logisch, maar toch schiet het er vaak bij in. Leuke dingen doen, ofwel doen waar je blij van wordt, helpt erg goed tegen stress. Vaak is het probleem dat er geen tijd voor wordt gemaakt. Plan naast jouw klusjes en werkzaamheden, ook tijd in voor bijvoorbeeld een paar uurtjes winkelen. Zo weet je dat, wanneer je klaar bent met een bepaalde klus, er weer wat leuks te wachten staat.