Top
  >  Inspire   >  Tips voor badkamer interieur: Waarom industrieel ontwerp ook voor jou werkt.

Ongetwijfeld heb je deze trend al voorbij zien komen: De industriële lichting. Industrieel is op het moment één van de grootste trends op het gebied van interieurontwerp. Met de focus op de fabrieken van de 19e en 20e eeuw, kenmerkt deze stijl zich in donkere en robuuste elementen. Natuurlijk is dit ook enorm breed inzetbaar, zoals bijvoorbeeld bij de badkamer! Daarom geven wij je graag tips, zodat ook jouw badkamer dadelijk weer strak in de lak staat. 

De perfecte balans tussen kleur en materiaal: Het moodboard van de industriële badkamer. 

Voordat je begint met stijlen, is het belangrijk om de rol van de juiste balans uit te lichten. Hierbij is het handig om rekening te houden met een goede mix van materiaal en kleur. 

Kleur: In een industriële badkamer zul je een veelvoud van zwart, grijs en wit vinden. Klinkt misschien als een saaie boel, maar met een juiste verdeling in combinatie met de juiste materialen en secundaire kleuren kun je veel bereiken. 

materiaal: Denk hierbij aan zaken als beton, hout en metaal. Dit komt voornamelijk terug in de keuze op het gebied van meubels en speelt daarom een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer. Hierbij kun je makkelijk het ruwe van metaal en beton combineren met het zachte van hout, waardoor je een evenwichtige en strakke look creëert. 

Meubels, verlichting en accessoires: Maak de badkamer compleet. 

Als je eenmaal hebt bepaald welke materialen en kleuren je wilt gaan gebruiken, is het belangrijk om de juiste meubelstukken te gebruiken. De opvulling en functionaliteit is namelijk hét belangrijkste element van de badkamer. Denk hierbij aan een uitgebreide wastafel, voorzien van meerdere kranen en een groot werkblad. Dit vul je dan weer aan met een bijpassende spiegel en een paar accessoires als haakjes of een beugel. 

Voor accessoires kun je natuurlijk nog een stuk breder gaan. Neem bijvoorbeeld dat grote en vooral mooie opbergrek. Een constructie opgebouwd uit metalen buizen, connectiepunten en doppen, die samen met een paar stevige houten planken voor een zee van ruimte zorgen op de muur van je badkamer. Deze wil je natuurlijk goed kunnen vullen, met tal van opties tot gevolg. Zo kun je bijvoorbeeld meteen voor een nieuwe set handdoeken gaan die met dezelfde kleuren spelen, of breek je juist het kleurenpalet met een mooie hangplant? In dat opzicht zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Als kers op de taart heb je ook nog te maken met verlichting. Dit kan namelijk een enorm waardevolle bijdrage zijn als het aankomt op het sturen van de sfeer. Plaats bijvoorbeeld een industriële hanglamp bij de wastafel, zodat je naast functie ook een mooi stuk hebt die subtiel bijdraagt aan een mooier geheel. Gelukkig ben je niet beperkt tot een type lamp, dus kun je altijd genieten van een uitgebreid aanbod, zoals dit bij bijvoorbeeld LetsLeds het geval is.