Top
  >  Wonen & Interieur   >  Tips voor de leukste accessoires

Wil je een nieuwe look geven aan je woonkamer, slaapkamer of keuken? Dan kun je dat perfect doen met accessoires. Accessoires zorgen er namelijk voor dat je interieur helemaal af is en dit geeft bovendien ook sfeer aan de ruimte. Toch kan het lastig zijn om de juiste accessoires te kiezen voor een bepaalde ruimte. Hierdoor is het ook mogelijk dat je de plank misslaat en helemaal geen sfeer zult creëren. Dit wil je natuurlijk niet en om dit te voorkomen zullen we in dit artikel een aantal handig tips doornemen. 

Kies de juiste lampen

Licht kan zorgen voor heel veel sfeer, maar je kunt hiermee de plank ook helemaal misslaan. Een kamer met veel en fel licht is natuurlijk niet erg sfeervol, dus probeer dit te vermijden. Tegelijkertijd wil je ook niet in het donker zitten. Hierdoor is het belangrijk om een middenweg te vinden in de verlichting in de ruimte. Hoeken en nisjes zijn vaak goede plekken waar je het accent op kunt leggen door middel van de juiste verlichting. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor warm licht als je sfeer wilt creëren. Probeer ook variatie toe te passen door middel van verschillende verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een mooie plafondlamp, een stijlvolle staande lamp voor in de hoek van de kamer en nog een leuke tafellamp. Hierdoor heb je verschillende lampen op verschillende plekken, wat een erg leuk effect geeft. 

Koop een mooi vloerkleed

Daarnaast kan een vloerkleed ook erg veel sfeer geven aan de ruimte. Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer kan een vloerkleed erg mooi staan. In de woonkamer kun je hierdoor verschillende ruimtes creëren. Zo kun je tussen het zitgedeelte en het eetgedeelte een splitsing maken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een subtiel vierkant vloerkleed, maar je kunt ook een kleurrijk rond vloerkleed neerleggen. Hierdoor is er erg veel mogelijk als je een vloerkleed toevoegt aan je interieur. Wees dus creatief en probeer vooral eens dingen uit. Als je het niet meer goed weet, kun je je altijd laten adviseren in jouw meubelzaak. 


De juiste verlichting en een mooi vloerkleed kun je allemaal aanschaffen bij een meubelzaak. Het is dan natuurlijk wel fijn als je alles kunt vinden bij één winkel en hiervoor niet naar diverse winkels hoeft. Zo heb je een woonwinkel in Apeldoorn die een groot assortiment heeft aan accessoires, zoals lampen en vloerkleden, wat natuurlijk ideaal is.