Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips voor het kopen van de juiste badmode
o


Het goede nieuws van de zomer is onder andere zonnige weer, maar waar niet iedereen naar uit kijkt is het dragen van een badpak of bikini. Want als je normaal gesproken al onzeker bent over je figuur, dan is het lopen in badmode al helemaal een uitdaging. Daarom geef ik je een aatal tips voor het kopen van de juiste badmode.

Om over die onzekerheid heen te komen, is het belangrijk dat je je goed voelt in je badpak of bikini. Om dit te realiseren heb je goedpassende badkleding nodig, die jouw figuur complimenteert. Zodat je ontspannen en op je gemak op het strand of aan het zwembad kan liggen en je niet druk hoeft te maken over hoe je eruit ziet. Met de volgende tips voor het kopen van de juiste badmode kun je jouw minpunten verdoezelen.

Een stevig achterwerk
Vrouwen die een steviger achterwerk hebben, kunnen het beste kiezen voor een donkere kleur badmode. Voel je je prettig bij het laten zien van je dijen, draag dan een broekje dat hoog is uitgesneden zodat je benen langer lijken. Doe je dit liever niet, ga dan voor een broekje dat een vierkante vorm heeft. Op deze manier worden bepaalde gebieden toch bedekt en zijn je rondingen meer in balans.

Wat je moet vermijden is het dragen van badmode met een rokje, want hierdoor leg je juist de nadruk op datgene wat je eigenlijk wilt verdoezelen. Als je nu een badpak kiest met een lage neklijn, dan wordt de aandacht op je sexy boezem gelegd en niet op je derrière.

Een mama buikje
Na één of meerdere zwangerschappen is het mogelijk dat je buik er niet meer zo strak uitziet als voorheen. Om dit te verhullen kun je een badpak dragen die speciaal voor het verbergen van een buikje is ontworpen, door middel van extra versteviging voor het creëren van een smallere taille en plattere buik. En bepaalde details als ruches, bij elkaar gedrapeerde stof of riempjes, die zorgen voor optisch bedrog.

Wat alleen een badpak kan verhullen
Vanaf een bepaalde leeftijd is het dragen van een bikini echt niet meer acceptabel. En voor het hebben van een Buddha buik of rugvet geldt hetzelfde. Een tankini is overigens ook geen optie, want die topjes hebben de neiging om omhoog te kruipen. De meest geschikte keuze is een badpak, zoals één met een halter top, die voor zowel een grote als een kleine buste wonderen doet.

Kleding voor over de badmode
Het dragen van een groot T-shirt over je badpak of bikini, zorgt er alleen maar voor dat je er breed en lomp uitziet. Kies liever een sarong of lange strandjurk, draag er mooie teenslippers onder en voilà je ziet er stylish uit. Als je je onzeker voelt over je figuur dan moet je niet heel je lichaam bedekken, maar juist de beste aspecten laten zien. Dit kunnen bijvoorbeeld je armen of je decolleté zijn en als je je benen laat zien zal je lichaam langer en slanker lijken.

Wat je niet moet dragen zijn board shorts, van die surfbroeken die tot op de knieën komen. Deze doen totaal geen recht aan het vrouwelijk figuur en zouden eigenlijk alleen door mannen of kinderen gedragen mogen worden.

Kleuren en prints
De meest adequate kleuren om er slanker uit te zien in badmode, zijn toch donkere tinten als zwart, marineblauw en bruin. Maar donker paars en groen zijn ook prima als je voorkeur daar naar uitgaat. Kies geen wit, metallic of felle kleuren, want deze maken je alleen maar dikker dan je bent. Wat prints betreft moet je oppassen voor drukke patronen, vooral als deze op plekken zitten als je buik of kont.

Ga thuis passen
Als je gaat shoppen voor nieuwe badmode en je hebt een aantal geschikte kandidaten gevonden, pas ze dan niet aan in de winkel. Want zoals je weet zijn pashokjes niet echt de meest flatteuze omgeving, met die vreselijke belichting, spiegels overal en starende mensen. Neem daarom de badpakken of bikini’s mee naar huis, zodat je ze daar op je gemak kan aanpassen. Dan kun je gelijk testen of ze alles op hun plaats houden, als je bepaalde bewegingen maakt.

Als laatste tip wil ik je meegeven om voordat je de deur uitgaat in badmode, eerst een bruin kleurtje aan te brengen. Met behulp van een goed bruiningsproduct heb je binnen een dag een fake tan. Want met een zomers bruin kleurtje lijk je slanker en wordt cellulitis ook minder zichtbaar.