Top
  >  Familie   >  Top 10 leuke tekenfilms


Er bestaan heel veel leuke, mooi en grappige tekenfilms, waardoor het soms moeilijk is om een keuze te maken welke je wilt bekijken. Daarom stelde wij een top 10 van leuke tekenfilms op.

Tekenfilms zijn geweldig om te kijken, zeker met kinderen. Maar ook als je wat ouder bent kun je er nog heerlijk van genieten. Want tekenfilms zijn er in heel veel verschillende soorten. Zo zijn er de echte klassiekers, zoals Bambi en Pinokkio, tegenover een hele generatie nieuwe tekenfilms waaronder bijvoorbeeld Shrek en Madagascar vallen. Onze top 10 leuke tekenfilms is daarom dan ook een mix van klassiekers en nieuwe tekenfilms, die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.

1. The Lion King
Leeuwenkoning Mufasa krijgt samen met zijn vrouw een zoontje genaamd Simba. Scar, de broer van Mufasa, is hier niet blij mee want hij is hierdoor niet meer de eerste troonopvolger. Daarom bedenkt hij een plan om Mufasa en Simba uit de weg te ruimen.

2. Shrek
In het moerasland woont oger Shrek, die erg op zijn privacy is gesteld. In het nabijgelegen rijk besluit Lord Farquaad dat hij zijn land voor zich alleen wilt en verband alle sprookjesfiguren. De sprookjesfiguren komen terecht in het moerasland van Shrek, die hier helemaal niet blij mee is. Daarom belooft hij aan Farquaad om prinses Fiona te redden, maar in ruil daarvoor wil hij zijn moeras terug.

3. Snow White and The Seven Dwarfs
Sneeuwwitje, een prinses, woont bij haar jaloerse stiefmoeder. Zij kan het niet uitstaan dat het meisje mooier is dan haar en geeft daarom een jager de opdracht om haar te vermoorden. Maar Sneeuwwitje ziet kans om te ontsnappen en komt bij het huis van de 7 dwergen terecht.

4. Madagascar
Een zebra ontsnapt uit de dierentuin en wordt gevolgd door zijn vrienden de giraffe, de leeuw en het nijlpaard. Het viertal wordt per ongeluk op een boot gezet en belandt in Madagascar. Eenmaal daar hebben deze dierentuin beesten geen idee hoe ze in het wild moeten overleven.

5. Beauty and the Beast
Een prins wordt door een tovenares in een beest veranderd. Om de betovering ongedaan te maken moet hij ervoor zorgen dat er iemand verliefd op hem wordt. Maar dit blijkt niet zo gemakkelijk totdat Belle verschijnt. Hoewel het beest haar gevangen houdt, lijkt er toch wat moois op te bloeien tussen de twee.

6. Monsters, Inc.
Monsters, Incorporated is een bedrijf waar monsters werken die ’s nachts slapende kinderen bang maken. Tijdens zijn werk neemt monster Sulley per ongeluk een klein meisje mee terug, wat zorgt voor grote chaos bij Monsters, Incorporated.

7. Ice Age
Tijdens de ijstijd worden mammoet Manny, luiaard Sid, tijger Diego en de eekhoorn Squrat door het lot samengebracht. Het viertal moet samenwerken om ervoor te zorgen dat een mensenkind herenigd kan worden met zijn familie.

8. Aladdin
Aladdin is een arme jongen die samen met zijn aapje Abu probeert te overleven. Op een dag komt hij prinses Jasmine tegen en wordt verliefd op haar. Aladdin wordt vervolgens gevangen genomen en moet van slechterik Jafar op zoek naar een mysterieuze lamp.

9. Finding Nemo
Clownvis Marlin geniet samen met zijn zoontje Nemo een veilig leventje. Maar wanneer Nemo onverwachts gevangen wordt genomen en in het aquarium belandt, besluit de bang aangelegde Marlin om hem te redden.

10. The Little Mermaid
Ariël, een jonge zeemeermin, is geobsedeerd door mensen. Wanneer zij prins Eric redt wordt ze op slag verliefd op hem. Om bij hem te kunnen zijn besluit Ariël haar stem te geven aan zeeheks Ursula, die haar in ruil hiervoor omtovert tot mens. Maar Eric moet haar binnen drie dagen een liefdeskus geven. Anders verandert ze opnieuw in een zeemeermin en wordt Ariël door Ursula gevangen genomen.