Top
  >  Relatie   >  Trouwvideo van de 12-jarige Thea met de 37-jarige Geir

Trouwvideo van de 12-jarige Thea
Afgelopen zaterdag vond de grote dag plaats van de 12-jarige Thea. Het Noorse meisje trouwde met de 37-jarige Geir. Hieronder kun je hun trouwvideo bekijken.

In september kreeg Thea van haar moeder te horen dat ze gaat trouwen met Geir, een man die ze niet kende en 25 jaar ouder is dan zij. Zaterdag 11 oktober vond hun huwelijk plaats in een kerk in Oslo. De kerk zat bomvol met genodigden en pers en buiten stonden woedende mensen te protesteren tegen dit eerste kindhuwelijk in Noorwegen.

Nadat het kindbruidje naar het altaar is gelopen staat ze oog in oog met haar toekomstige man. Vervolgens werd haar de grote vraag gesteld. Het ongelukkige meisje schudde angstig haar hoofd en koos voor haar eigen toekomst.

39.000 kindhuwelijken per dag

Thea kan nu verder met haar eigen leven en gewoon een meisje blijven in plaats van een echtgenote. Helaas hebben dagelijks zo’n 39.000 andere meisjes minder geluk. Zij worden gedwongen tot een kindhuwelijk. Met deze actie, die plaats vond op de internationale Dag van het Meisje, wilde de 12-jarige activiste samen met Plan aandacht vragen voor het lot van deze kindbruidjes.