Top
  >  Lifestyle   >  Tuinterras in september


Nu de zomer voorbij is, worden de avonden een stuk koeler. Maar wat als je nu toch nog van je tuinterras wilt genieten? Vrouwblog geeft je tips waarmee je nog even kunt nazomeren!

Je hebt achter in de tuin zo’n lekker plekje gemaakt met je nieuwe loungeset, het is zonde om er alleen die paar zomeravonden te zitten! Ook in september kun je nog heerlijk buiten zitten. Met onderstaande tips voor een tuinterras in september zit jij ook deze maand nog lekker in je tuin.

Fleecedekens en kussens

Aan het begin van de avond zit je nog lekker in je shirtje, maar na een tijdje heb je toch kippenvel op je armen. Als het zonnetje eenmaal weg is, verdwijnt er ook een hoop warmte. Eigenlijk moet je naar binnen, maar het is nog zo gezellig op je terras! Als je toch lekker buiten wilt blijven zitten, zorg er dan voor dat je wat fleecedekens en kussens bij de hand hebt. Kruip samen onder een dekentje of wikkel je voeten er ook in, zo blijf je lekker warm. Geen fleecedekens in huis? Met een stapel truien kom je ook een heel eind!

Verlichting en kaarsjes

De lange zomeravonden zijn helaas voorbij, het wordt alweer een stuk eerder donker. Om elkaar toch nog te kunnen zien is het handig om een lamp op te hangen of om kaarsjes neer te zetten. Zorg voor meerdere kleine lampjes of verschillende soorten kaarsen. Dat staat natuurlijk een stuk gezelliger dan één grote lamp.

Terrasverwarming en vuurkorf

Als fleecedekens en truien niet genoeg zijn om je warm te houden, kun je overwegen om een terrasverwarmer aan te schaffen. Als je alleen een keer een feestje geeft in je tuin kun je ook een terrasverwarmer huren, bij veel bedrijven kun je ze huren voor een dag, een avond of meerdere dagen. Als je zo’n groot ding niet gezellig vindt, kun je ook gaan voor een vuurkorf. Deze geeft misschien wat minder warmte, maar het staat heel knus en bovendien kun je er marshmallows boven roosteren!

Overkapping

Als je echt de hele herfst nog buiten wilt genieten, kun je overwegen om je terras te laten overkappen. Dit is een dure investering, maar je zit altijd droog en je kunt je meubels gewoon onder de overkapping laten staan. Ook zal het, zeker in combinatie met terrasverwarming, een stuk aangenamer zijn om ’s avonds nog buiten te zitten. Je hebt verschillende soorten overkappingen, met open en dichte zijkanten en van verschillende materialen. Als je dit te ver vind gaan, kun je ook, tijdelijk, een partytent neerzetten.