Top
  >  Familie   >  Tweeling wordt 8 dagen na elkaar geboren

Tweeling dagen na elkaar geboren
In Canada is onlangs een bijzondere tweeling geboren. De 2de baby werd namelijk pas 8 dagen na de 1ste geboren.

Toen Edonna Bean, de moeder van de tweeling, 23 weken zwanger was werd ze in verband met complicaties opgenomen in een ziekenhuis in Halifax in Canada. 2 weken later werd haar zoontje Emyr veel te vroeg geboren. Zijn tweelingbroertje bleef echter zitten waar hij zat en de dagen na de bevalling voelde de kersverse moeder zich goed.

Tweelingbroertjes schelen 8 dagen

De artsen hoopten dat het andere jongetje nog even in de buik van zijn moeder wilde blijven, omdat elke extra dag in de baarmoeder belangrijk is voor een premature baby. Na 8 dagen kreeg Edonna Bean een infectie waardoor besloten werd om de baby met een keizersnede te halen. Hierdoor werd Esai 8 dagen later geboren dan zijn tweelingbroertje Emyr.

De moeder van de tweeling heeft aan CBC laten weten dat ze blij is dat alles goed is afgelopen. De jongetjes maken het goed, maar moeten waarschijnlijk wel tot maart in het ziekenhuis blijven. Volgens de doktoren is dit pas de tweede keer in de afgelopen 25 jaar dat er in Canada een tweeling ter wereld komt met zo veel tijd ertussen.