Top
  >  Wonen & Interieur   >  Typische tuinen ontworpen door vrouwen

Ben je even helemaal klaar met de inrichting van je tuin en wil je het helemaal omgooien? Dan is dit het perfecte moment om dat te doen. De zomer is namelijk net achter de rug, maar het weer is nog wel goed genoeg om in de tuin aan de slag te gaan. Je tuin zal dan volgend jaar een compleet nieuwe look hebben, zodat je dan direct van de eerste zonnestralen kunt genieten. Je tuin indelen en inrichten kan nog wel eens moeilijk zijn en gebrek aan inspiratie kan hier veel invloed hebben. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal ideeën om jouw tuin een makeover te geven. 

Comfort in je tuin

In je tuin wil je heerlijk kunnen ontspannen en echt even een momentje voor jezelf of met je dierbaren hebben. Het is dan ook fijn als je dan lekker ergens kunt gaan zitten. Zo kun je kiezen voor een mooie tuintafel met tuinstoelen erbij, maar er is nog veel meer keuze wat betreft tuinmeubelen kopen bij Fonteyn. Typerend voor tuinen zijn natuurlijk loungesets waar je heerlijk in weg kunt zakken en tot de late uurtje kan blijven zitten. Wanneer je tuin al beschikt over een comfortabele zitplek kun je het natuurlijk ook opleuken met bijvoorbeeld een nieuwe bijzettafel of parasol. 

Een overkapping

Wanneer je een lekkere plek hebt om buiten te zitten is het ook fijn als je daar droog kunt vertoeven. Dit kun je realiseren door een overkapping te plaatsen. Hierdoor kun je ook in de wat koudere dagen lekker buiten zitten met bijvoorbeeld een vuurtje of een mooie gasbrander. Een gezellige middag of avond hoeft dus niet eerder te eindigen vanwege slecht weer of de ondergaande zon. Daarnaast biedt een overkapping ook schaduw tijdens de warme dagen, waardoor je lekker kunt afkoelen. Een overkapping is dan ook niet moeilijk te realiseren en je hebt verder geen vergunning nodig. Informeer je goed in de verschillende formaten en materialen, want er is erg veel mogelijk.