Top
  >  Eten & Drinken   >  Uit eten met dieet


Een etentje is meestal erg gezellig, maar kan problemen opleveren wanneer jij vol goede moed bezig bent met een dieet. Ondanks dat kun je best uit eten gaan als je op een aantal punten let.

Als je wilt afvallen, lijkt een etentje op het eerste gezicht niet de meest ideale situatie. Tijdens een etentje eet je vaak toch net wat meer en vetter dan normaal. Toch is het zonde een gezellig diner te laten schieten omdat je op je lijn let. Hieronder staan een aantal tips waardoor je verantwoordt uit eten kunt gaan tijdens een dieet.

Voorbereiding

Als het goed is weet je al eventjes van te voren dat je uit eten gaat, dus bereid je hier op voor. Dit kan je doen door de rest van de dag op je eten te letten en wat lichtere maaltijden te pakken dan normaal. Het is niet verstandig om gedurende de dag bijna niets te eten en met een hongergevoel naar het restaurant te gaan. Op deze manier eet je in het restaurant veel meer dan nodig is. Eet anders vlak voordat je gaat een stuk fruit, dit vult maar is wel gezond.

Keuzes maken

Het verstandigst is om in het restaurant te kiezen voor alleen 1 hoofdgerecht. Hier heb je ruim voldoende aan. Vind je het ongezellig om maar 1 gerecht te bestellen terwijl je tafelgenoten wel voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan? Dan kun je het best kiezen voor 3 lichtere gerechten. Als voorgerecht zou je voor een salade of een heldere soep kunnen nemen. Probeer bij het hoofdgerecht kaas en gefrituurd voedsel te vermijden. Een verantwoord nagerecht is fruit of yoghurt. Wat je ook kunt doen is in plaats van een nagerecht een kop koffie of thee bestellen, laat dan wel het koekje liggen.

Eet daarnaast eerst je groente op en probeer bijgerechten zoals friet te laten liggen. Je kunt ook veel calorieën uitsparen door saus en dressings te mijden. Kies het liefst voor iets zonder saus. Mocht je het gerecht dan te droog vinden, ga dan voor een rode saus. In rode sauzen zit over het algemeen minder vet. Vraag de bediening om de saus of dressing apart te serveren zodat je deze zelf kunt doseren.

Alcohol

Een grote boosdoener is alcohol, dit bevat veel lege calorieën. Het is verstandig de alcohol te vervangen door water. Wil je toch graag een glaasje wijn omdat je dit lekkerder bij het eten vindt, kun je 1 glas wijn bestellen en dit glas gedurende de maaltijd opdrinken. Drink de wijn dan puur voor de smaak en kies voor water als je dorst hebt.

Als laatst, geniet van je avond! Probeer niet heel de tijd calorieën te tellen en heb aandacht voor wat je eet. Eet rustig en kauw goed, voel je ook niet verplicht om je bord helemaal leeg te eten, het is niet erg als je wat laat liggen. Mocht je toch net iets meer hebben gegeten dan de bedoeling was, neem de dag erna dan een balansdag.