Top
  >  Lifestyle   >  Vaccin tegen overgewicht in de maak


Dames die de strijd tegen de overtollige kilo’s hebben opgegeven opgelet! Wetenschappers zijn bezig met het ontwikkelen van een vaccin tegen overgewicht.

Alles eten wat je wilt en toch slank blijven. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar wetenschappers van het Amerikaanse Braasch Biotech beweren de oplossing tegen obesitas te hebben gevonden. Zij zeggen namelijk een vaccin tegen overgewicht te hebben. Zo zou slecht 1 prik per maand een einde maken aan overgewicht en het jojo-effect achteraf, laat dokter Keith Haffer weten aan de Daily Mail.

Snellere stofwisseling

De flab jab, wat letterlijk kwabprik betekent, misleidt het immuunsysteem om zo antistoffen aan te maken tegen somatostatine. Dit hormoon vertraagt het metabolisme en stimuleert gewichtstoename. Door somatostatine tegen te werken werkt het metabolisme weer optimaal en raak je overtollige kilo’s snel kwijt.

Toch duurt het waarschijnlijk nog 7 tot 10 jaar voordat het vaccin tegen overgewicht op de makt komt. De prik is tot nu toe alleen nog op muizen uitgetest. De muizen die het vaccin krijgen verloren in 4 dagen 10 procent van hun lichaamsgewicht, terwijl ze vet eten kregen. Na 3 weken kregen de beestjes nog een prik om hun gewicht in balans te houden. Volgens de onderzoekers werd bij de muizen ook geen enkel ander vitaal lichaamshormoon aangetast door de injectie.

Ondanks de veelbelovende resultaten benadrukken de wetenschappers ook dat een gezond voedingspatroon noodzakelijk is. Het vaccin verlaagt niet de overige risico’s dat bijvoorbeeld het eten van junkfood met zich meebrengt, zoals hart- en vaatziekten.