Top
  >  Explore   >  Vakantie in Nederland? Dit kun je gaan doen

Heb je eindelijk je welverdiende vakantie, maar heb je geen plannen om naar het buitenland te gaan? Dan zijn er natuurlijk ook genoeg leuke activiteiten om in Nederland te gaan doen. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder voor een aantal leuke ideeën. 

Dagje naar het strand

Wanneer het lekker weer is, is het heerlijk om een dagje naar het strand te gaan voor het ultieme zomerse gevoel. Je kunt ervoor kiezen om bij een beachclub een bedje te huren of gewoon lekker een handdoek mee te nemen en daar op te gaan liggen. Bikini of badpak aan en je bent klaar om te gaan. De nieuwste trend op het gebied van swimwear is dan ook de verschillende prints die zowel terugkomen in de bikinis als badpakken. Zo kun je gaan voor een bloemen-, dieren-, bandana- of tie-dye-print. Verder zijn ruffles en lurex ook helemaal in dit jaar. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer trends voor vrouwenkleding in 2021. Een heerlijk dagje aan het strand in de juiste swimwear is tenslotte altijd goed. 

Wellness

Wanneer het weer niet meezit en het voornamelijk regent, kun je ook heerlijk ontspannen in een wellness. Ga met je geliefde of vrienden naar een spa en neem bijvoorbeeld een lekker massage. Bij verschillende wellnessresorts zijn er ook speciale dagen waar je een badpak of andere vormen van swimwear moet dragen. Dus ook wanneer je liever niet helemaal bloot wilt gaan, is de wellness een leuk dagje weg. Wanneer je een dagje weg wilt met kinderen is de wellness een minder geschikte optie. Bij veel wellnessresorts zijn kinderen dan ook niet toegestaan en geldt er een minimumleeftijd van 12 jaar. 

Attractiepark

Een attractiepark is daarentegen wel een leuk dagje weg voor kinderen. Dit is dan ook leuk om met een grote groep te doen, zo kun je bijvoorbeeld vrienden met kinderen vragen om mee te gaan. In grotere pretparken zijn er vaak ook nog eens leuke attracties voor volwassenen, dus dan hoeven de ouders zich ook niet te vervelen. Bovendien beschikt Nederland over genoeg pretparken, waardoor er altijd wel een pretpark bij jou in de buurt is. 

Kortom, ook in Nederland zijn er genoeg activiteiten om te doen met of zonder kinderen. Een dagje naar het strand kan zowel ontspannen als actief zijn, dat ligt aan je eigen invulling. Een uitje naar een wellnessresort is natuurlijk ultiem ontspannen en dan kom je even helemaal tot rust. Ideaal dus als je even niks wilt doen en je hoofd leeg wilt maken. Daarentegen kun je met kinderen enorm genieten in een attractiepark en kun je ook nog eens het kind in jezelf naar boven halen door mee te gaan in een attractie.