Top
  >  Lifestyle   >  5 vakantietrends voor 2014

Cruise vakantietrends 2014
Heb je zin in een heerlijke en onvergetelijke vakantie, maar weet je niet precies wat je wilt? Dan kun je hieronder inspiratie op doen aan de hand van de vakantietrends voor 2014.

De betekenis van het woord vakantie is aan het veranderen. Vroeger kozen we vaak voor 1 lange vakantie van 3 weken, terwijl we er tegenwoordig steeds vaker en korter tussenuit gaan. Daarnaast moet een reis ook passen binnen onze lifestyle en echt een belevenis zijn. Om je een idee te geven wat dat inhoudt zette vakantietrendwatcher Tessa aan de Stegge de 5 vakantietrends voor 2014 op een rij.

Cruisen

Hoewel cruisen in het verleden iets was voor de oudere generatie wordt het nu door zowel stellen, families en singles omarmd. Dit komt omdat er zowel lange als korte cruisvakanties zijn die elk aansluiten op een andere leeftijd en interesses. In korte tijd zie je veel verschillende plekken en op het schip is van alles te doen. Daarnaast is cruisen een soort van drijvende all-inclusive vakantie, omdat je van tevoren weet wat de reis kost.

Social travel

Bij social travel draait het om authenticiteit en de lokale bevolking. Via bemiddelingswebsites zoeken we naar een slaapplek. Dit kan een voordelige accommodatie zijn of een luxe bed en breakfast. Verder spelen tips van de van gastvrouw of -heer een belangrijke rol om de vakantie uniek te maken. Daarnaast zoeken we ook zelf via websites naar tips van locals om ons verblijf bijzonder te maken.

Familie

Familiereizen zijn een andere vakantietrend voor 2014. Hierbij draait het om een reis met kleinkinderen, ouders en opa en oma. Door onze drukke levens is een vakantie een ideale manier om een mooie tijd met elkaar te hebben. Het type vakantie kan variëren van een cruise tot een stedentrip en van verre vakantie tot kamperen in de Ardennen. Vaak kiest de jongere generatie waar de reis naartoe gaat en betalen de grootouders de rekening.

vakantietrends 2014 familie

Natuur

Tijdens onze vakantie willen we ontsnappen uit ons drukke dagelijks leven. De natuur is een ideale manier, want dit is een andere wereld vol rust en balans. Actieve reizen zoals wandel- en fietsvakanties sluiten hier perfect op aan, maar ook avontuurlijke sporten zijn een optie. Overnachten doe je op een natuurlijke plek, zoals een boomhut, een glamping of gewoon met je slaapzak onder de sterrenhemel.

Transforcations

De laatste vakantietrend van 2014 zijn transforcations. Bij dit soort reizen staat een transformatie in de vorm van reflecteren, iets leren, nieuwe plannen maken of iets bijdragen aan de samenleving centraal. De braincation is perfect als je op zoek bent naar geestelijke rust in de vorm van een digitale detox zonder telefoon en internet. Wie iets wil leren kiest voor expertcation. Dit zijn expert reizen die aansluiten op jouw passie en waarbij je iets leert, bijvoorbeeld over de lokale bevolking of gastronomie. Tot slot is er voluntourism waarbij vrijwilligerswerk en vakantie gecombineerd worden.