Top
  >  Algemeen   >  Verkracht 5-jarig meisje in India overleden

Verkracht-meisje-India-overleden
In India is een 5 jaar oud meisje overledenen. Het kind werd eerder deze maand op brute wijze verkracht en is aan haar verwondingen bezweken.

Het meisje overleed maandag in een ziekenhuis in de stad Nagpur waar ze werd behandeld. Volgens CBS News werd de kleuter op 18 april door een man naar een boerderij gelokt, waar ze vervolgens door een andere man werd verkracht. Omdat de mannen haar mond langdurig hebben bedekt, zodat niemand het slachtoffertje kon horen, liep het kind door zuurstoftekort hersenschade op.

De vader en de moeder van het 5-jarige meisje waren in de bouw aan het werk toen hun dochtertje werd verkracht. De politie heeft laten weten dat ze 2 mannen hebben gearresteerd. De man die het kind verkrachte, zou een vriend van haar ouders zijn geweest.

Verkrachting in India

Verkrachting van kinderen en vrouwen komt in India veel voor. Zo kwam er deze maand nog een ander meisje in het nieuws nadat zij was verkracht en ontvoerd. Het slachtoffer zat dagenlang opgesloten in een kelder in New Delhi en ligt nu in het ziekenhuis. Hoewel de Indiase regering heeft beloofd de problemen aan te pakken, zijn het aantal verkrachtingen in het land nog niet gedaald.