Top
  >  Algemeen   >  Verzekeraar wil dat vrouwen hun eigen roze rijstroken krijgen

roze rijstroken voor vrouwen
Een Britse verzekeringsmaatschappij meent de oplossing gevonden te hebben om het verkeer veiliger te maken. De verzekeraar wil dat vrouwen hun eigen roze rijstroken krijgen.

Sheilas’ Wheels is de grootste Britse verzekeringsmaatschappij voor vrouwelijke bestuurders. Om hun producten nog beter af te stemmen op haar klanten wil het bedrijf dat op snelwegen minstens één rijstrook roze geverfd wordt die alleen bedoeld is voor vrouwen. Dit voorstel heeft overigens niets te maken met dat er vaak gezegd wordt dat vrouwen niet kunnen rijden. Het zijn namelijk de mannen die de boosdoener zijn.

roze rijstroken voor vrouwen 2

Mannen maken veel meer ongelukken

Uit de statistieken van het Britse ministerie van Verkeer is gebleken dat in 2012 114.190 mannelijk chauffeurs betrokken waren bij ongelukken, tegenover 70.470 verkeersongevallen met vrouwen. Daarnaast krijgen mannen 4 keer vaker een bekeuring dan vrouwen. Volgens Sheilas’ Wheels zouden aparte rijbanen voor vrouwelijke chauffeurs het verkeer niet alleen veiliger maken, maar vrouwen ook weghalen uit een mogelijke gevarenzone.

Of het plan er daadwerkelijk gaat komen, is nog maar de vraag. Voor de roze rijstroken moet diep in de buidel worden getast. De oplossing gaat meer dan 1,1 miljard euro kosten.