Top
  >  Familie   >  Voordelen van kinderloos leven


Heel veel vrouwen dromen ervan om op een dag moeder te worden. Maar ondanks dat kinderen heel leuk kunnen zijn, kleven er ook voordelen aan een kinderloos leven.

Op een bepaald moment in je leven lijkt het werkelijk alsof iedereen om je heen opeens een baby krijgt. Als je al je vriendinnen, collega’s en kennissen met hun kinderen ziet, kan dat soms best steken. Toch gaat een kinderloos leven ook gepaard met voordelen variërend van luchtige tot hele serieuze zaken.

Je blijft jong

Als je geen kinderen hebt zie je er jonger uit. Het klinkt misschien oppervlakkig, maar de meeste ouders geven eerlijk toe dat ze door het krijgen van kinderen sneller oud zijn geworden. Je bent immers verantwoordelijk voor iets wat je heel dierbaar is en dat kan de nodige stress opleveren wat je weer terugziet in je uiterlijk.

Goede nachtrust

Kinderen kunnen je zowel ‘s nachts als ‘s ochtends uit je slaap houden. Baby’s moeten immers gevoed worden en peuters hebben de gewoonte om om 6 uur klaarwakker te zijn. Kortom, als je geen kinderen hebt, kun je genieten van een goede nachtrust.

Carrière

Als het op familie en werk aankomt, moeten er helaas keuzes gemaakt worden. Kunnen jullie rondkomen van 1 salaris? Wie past er op de kinderen? Hoe makkelijk is je werkgever en heeft een kindje effect op je carrière? Mensen zonder kinderen komen niet voor deze keuzes te staan en kunnen zich volledig richten op hun carrière.

Financiën

Natuurlijk hoef je niet de duurste spullen en kleding te kopen voor je kind, maar zelfs als je dit niet doet kosten kinderen je nog altijd een klein fortuin. Kleding, speelgoed, kinderopvang en een groter huis en auto lopen namelijk aardig in de papieren.

Flexibiliteit

Een leven zonder kinderen is veel flexibeler. Zo kun je in het weekend makkelijk weg, hoef je geen rekening te houden met een oppas en kun je elke reis maken die je wilt. Als je een familie hebt, ben je een stuk minder mobiel. Als je de deur uitgaat, moet je altijd van alles meenemen en je kunt niet spontaan besluiten om iets te gaan doen want kinderen hebben nu eenmaal stabiliteit nodig.

Geen zorgen

Als ouder ben je eigenlijk 24 uur per dag bezig. Van het moment dat je kinderen geboren worden moet je ervoor zorgen dat ze veilig en gezond zijn. Zelfs als je kind eenmaal volwassen is, maak je je nog druk. Want kinderen gaan naast plezier ook altijd gepaard met zorgen.

Plezier

Als je zelf geen kinderen hebt betekend dit niet dat je niet van hun gezelschap kunt genieten. Leen bijvoorbeeld de kinderen van je zus of beste vriendin en ga iets leuks met ze doen. Aan het eind van de dag breng je ze aan weer naar hun ouders. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten.

Foto via Weheartit