Top
  >  Relatie   >  Zo voorkom je stress voor je bruiloft


Het komt helaas vaak voor dat het regelen van je bruiloft flink wat stress met zich meebrengt. Je wilt namelijk dat deze speciale dag vlekkeloos verloopt en onvergetelijk wordt. Je gaat er waarschijnlijk ook van uit dat je maar één keer gaat trouwen, dus moet het wel de perfecte bruiloft van je dromen worden.

Om er nu voor te zorgen dat je zo min mogelijk stress ervaart tijdens het plannen van je bruiloft, zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt realiseren. Zo kun je met een goede planning en delegatie van verschillende taken, de controle in handen houden. Hieronder vind je een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen, zodat je kunt genieten van een bruiloft zonder stress.

Een goede organisatie
Ook al ben je niet het type dat lijstjes maakt en zich daar aan houdt, het is nu tijd om daar mee te beginnen. Er zijn namelijk enorm veel details die je moet regelen voor je bruiloft, waarvan je flink in de stress kunt raken wil je deze allemaal in de gaten houden. Met een lijst van dingen die je nog moet doen en wat je al gedaan hebt, kun je op een overzichtelijke manier te werk gaan.

Taken verdelen
Blijf jezelf eraan herinneren dat jouw rol in deze bruiloft die is van de bruid en dus niet van de bloemist, cateraar of zanger. Wordt het werk je te veel, vraag dan aan je verloofde of een paar goede vriendinnen of ze je willen helpen. Wil je in één klap van het geregel af zijn, schakel dan een professionele bruiloftsplanner in. Deze persoon weet precies wat ervoor nodig is om de bruiloft van jouw dromen voor elkaar te krijgen.

Eet!
De meeste bruiden en misschien jij ook wel, letten altijd op wat ze eten voordat ze gaan trouwen. Op de één af andere manier ben je bang dat je niet meer in je bruidsjurk gaat passen. Maar door te weinig eten, nemen de zenuwen alleen maar toe. Zolang je maar gezonde voeding binnenkrijgt is er niets aan de hand. Ontbijt daarom in ieder geval met veel vezels en vitaminen, want die kun je hard gebruiken tijdens de stressvolle periode. Merk je dat je lichtelijk geïrriteerd raakt, eet dan wat fruit. Deze bevatten koolhydraten die je bloedsuikerspiegel stabiliseren, waardoor je humeur ook minder schommelt.

Denk aan de liefde
Het is belangrijk om niet de liefde uit het oog te verliezen, tijdens de planning van je bruiloft. Gebeurt dit wel, dan loop je het risico om niet meer te kunnen genieten van wat nu echt belangrijk is. Je moet niet vergeten waardoor je zover bent gekomen, om binnenkort in het huwelijksbootje te kunnen stappen. Je bent verliefd op de man van je dromen en wilt met hem je toekomst delen. De bruiloft is een wel groot evenement, maar eigenlijk is het maar een begin van wat er nog komen gaat. Het huwelijk is uiteindelijk waar het om draait en wat het aller belangrijkste is.