Top
  >  Familie   >  Vrouw bevalt van haar eigen kleinzoon


Een Amerikaanse vrouw uit Madawaska is bevallen van haar eigen kleinzoon. Ze was draagmoeder voor haar dochter omdat zij kampt met een hartziekte.

De 49-jarige Linda Sirois is op 13 augustus bevallen van haar eigen kleinzoon. De vrouw had haar dochter al jaren gelden voorgesteld om de draagmoeder van haar kind te worden. Toch gingen de 25-jarige Angel Hebert en haar 29-jarige echtgenoot Brian pas vorig jaar zomer in op het voorstel toen doktoren Angel hadden afgeraden zwanger te worden in verband met haar hartziekte.

Moeder als draagmoeder

Toen Angel het nieuws van de doktoren te horen kreeg was ze vooral boos, maar ze wist al geruime tijd dat dit kon gebeuren. “Mijn moeder heeft me jaren gelden al verteld dat ze draagmoeder wilde worden. Ik denk dat we haar gewoon nooit echt serieus hebben genomen,” vertelt ze aan The Portland Press Herald.

Na het nieuws belde Angel haar moeder op om te vragen of ze haar draagmoeder wilde zijn. Haar moeder nam vervolgens contact op met vruchtbaarheidsklinieken uit de buurt, maar de meeste wilde haar door haar leeftijd niet helpen. Het Reproductive Science Center in Lexington besloot wel gehoor te geven aan het verzoek van Linda als zou slagen voor een aantal testen.

Na de behandeling kwam Madden met een keizersnede ter wereld. Angel was tijdens de bevalling aanwezig en is helemaal in de wolken met haar baby, die bij de geboorte 3,5 kilo woog. “Hij eet als een paard en hij huilt amper,” vertelt de kersverse moeder.

Makkelijkste zwangerschap

Linda, die 4 kinderen heeft waaronder een tweeling, vond haar laatste zwangerschap de makkelijkste. “Ik heb op dit moment geen jonge kinderen in huis lopen, mijn jongste studeert aan de hogeschool, dus dat maakte de zwangerschap meteen een stuk gemakkelijker,” laat ze aan de krant weten.

Verder zegt Linda dat ze de baby ziet als haar kleinzoon. “Ik zag dit als een paar maanden babysitten, het was al vanaf de eerste dag hun kind. Ik heb gewoon mijn ‘kamer’ verhuurd.” Ook benadrukt ze dat zij niet de enige vrouw is die haar eigen kleinkind heeft gebaard.