Top
  >  Familie   >  Vrouw doneert recordhoeveelheid moedermelk


Een Amerikaanse moeder heeft onlangs een geen alledaags record gevestigd. De vrouw heeft namelijk recordhoeveelheid moedermelk gedoneerd.

De 28-jarige Alicia Richman uit Texas heeft met het doneren van een recordhoeveelheid moedermelk een Guinness World Record gehaald. Ze gaf in een jaar tijd ongeveer 325 liter melk aan de Mother’s Milk Bank of Texas, een organisatie die moedermelk inzamelt voor ernstig zieke kinderen en te vroeg geboren baby’s.

In maart 2011 beviel Alicia Richman van haar zoontje en begon ze melk af te kolven en stopte dit in de vriezer. Nadat ze 2 vriezers vol had besefte ze dat ze meer melk produceerde dan haar kindje kon drinken. Ze nam daarom contact op met de melkbank en gaf hun haar 325 liter moedermelk.

Nieuw moedermelk record

Volgens de Mother’s Milk Bank helpt de vrouw met haar donatie honderden, en zo niet duizenden, baby’s in nood. Ondanks dit mooie nieuws, wil Alicia Richman haar eigen record in de toekomst graag verslaan. “Ik ben dankbaar dat ik niet alleen mijn eigen baby, Drake, kon helpen, maar ook al die kleine baby’s die hulp nodig hadden. Ik moedig iedereen aan me te verslaan, maar ik ben van plan mijn eigen record te verbreken wanneer ons tweede kindje komt,” laat ze aan The Huffington Post weten.

https://www.youtube.com/watch?v=xZ6m2AK3MYc