Top
  >  Familie   >  Vrouw in Voorburg op straat bevallen van gezonde baby

Vrouw bevallen Etos Voorburg
Donderdagmiddag is een vrouw in de plaats Voorburg op straat bevallen. Natuurlijk was dat niet gepland, maar ondanks dat maken moeder en zoon het goed.

De zwangere Marlies was ‘s ochtends naar de verloskundige geweest en toen leek alles nog helemaal goed te gaan. Maar in de middag kreeg de vrouw, toen ze aan het winkelen was op het Koningin Julianaplein in Voorburg, rugpijn. Ze ging even op een bankje voor de Etos zitten en werd toen overvallen door weeën. Toen omstanders doorhadden dat de vrouw aan het bevallen was, schoten ze haar direct te hulp.

Bevalling was zo gepiept

De hulpdiensten kregen rond het middaguur de bijzondere melding: ‘bevalling van vrouw op straat’. Toen de agenten arriveerden, was er ook al een ambulance ter plaatse. Omdat de baby niet langer wilde wachten, hielpen de ambulance medewerkers en agenten de vrouw op straat bij de bevalling, terwijl personeel uit de winkels met borden zorgden voor wat privacy. Na nog geen 10 minuten beviel de vrouw op een bankje van haar gezonde zoon Thomas.

De kersverse moeder en haar baby zijn direct naar het ziekenhuis gebracht. Ondanks dat Thomas 3 weken te vroeg is geboren, verkeert hij in blakende gezondheid. Zijn vader Tommie kon niet op tijd bij het winkelcentrum komen en ontmoette zijn zoontje voor het eerst in het ziekenhuis, meldt Omroep West.