Top
  >  Algemeen   >  Vrouwen mogen niet serveren op nucleaire top Den Haag

Nucleaire top Den Haag
De regeringsleiders die Den Haag aandoen voor de nucleaire top worden uitsluitend door mannen bediend. Vrouwen zouden namelijk weleens voor te veel afleiding kunnen zorgen.

Het serveren van de lunch aan 58 machtigste personen tijdens de nucleaire top in Den Haag is onderworpen aan strenge eisen. Het personeel is uitvoerig gescreend en mag niet opvallen. Volgens de directeur van Van der Linde Catering, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het serveren van het eten, is daarom gekozen voor alleen mannelijke bediening van minimaal 25 jaar.

Van der Linde zegt hiervoor gekozen te hebben om zo een eenduidige uitstraling neer te zetten. “Als er twintig heren serveren en drie hoogblonde dames, dan verstoort dat het beeld,” laat hij weten aan het AD. Op de vraag of vrouwen te veel afleiden zegt hij het volgende: “Dat hoor je mij niet zeggen. Maar het personeel moet zo terughoudend mogelijk optreden en dat doe je niet door er een paar mooie opvallende dames tussen te zetten.”

Wereldleiders afgeleid door vrouwelijk schoon

Jean-Paul Weijers, de directeur van het Protocolbureau dat betrokken is bij de top, vermoedt ook dat er gekozen is voor een mannelijke bieding omdat er veel islamitische regeringsleiders aanwezig zijn. Ook denkt hij dat er geen vrouwelijk schoon is geselecteerd om zo de afleiding voor alle wereldleiders te beperken. “Bij de organisatie van zo’n belangrijke bijeenkomst wordt aan alles gedacht. Ook aan dit soort dingen,” vertelt hij aan de krant.