Top
  >  Eten & Drinken   >  Vrouwen spelen vals tijdens nieuwjaarsdieet


Voor veel vrouwen begint het nieuwe jaar met een dieet. Maar 1 op de 3 dames kan in het beginstadium al de verleiding van zoetigheid en snacks niet weerstaan.

Uit onderzoek onder 2000 mensen is gebleken dat 1 op de 3 vrouwen vals speelt tijdens het nieuwjaarsdieet. 1 op de 6 dames gaat zich dagelijks te buiten aan extra voedsel en 1 op de 10 zondigt om de 2 of 3 dagen. Vervolgens liegt de helft van de vrouwen tegen hun man, vriendinnen of een ander familielid over wat ze eten. We doen dit voornamelijk uit schaamte.

Daarnaast laten vrouwen zich tijdens een dieet makkelijk verleiden om iets te eten. De belangrijkste boosdoeners zijn hun eigen partner en een gezellig etentje in een restaurant. Vooral tussen 1 uur en 3 uur ’s middags zijn vrouwen gevoelig om te gaan snaaien. Daarom heeft 36 procent al iets weggegooid zodat ze dit niet meer kunnen opeten.

Ook kwam ook uit het onderzoek naar voren dat 85 procent van de ondervraagde vrouwen al eens een dieet had gevolgd en dat de gemiddelde vrouw al 8 dieetpogingen achter de rug heeft. De belangrijkste reden om te veel te eten is omdat het een fijn gevoel geeft. Het gevoel is zelfs zo goed dat meer dan de helft van de dames snacks verkiest boven seks.