Top
  >  Relatie   >  Vrouwen willen beste kant van bed


Waarschijnlijk slapen jij en je partner al tijden aan jullie eigen kant van het bed. Toch is de kans groot dat jij jouw plek zorgvuldig hebt uitgezocht. Vrouwen willen namelijk meestal de beste kant van het bed.

Uit onderzoek van hotelketen Premier Inn onder 2.000 Britse volwassenen is gebleken dat ruim 10 procent van de stellen ruzie maakt over wie op welke plek van het bed slaapt. Volgens de onderzoekers winnen vrouwen deze strijd meestal en krijgen zij dan ook, wat in hun ogen, de beste kant van het bed is. Dit heeft al resultaat dat 1 op de 20 mannen niet blij is met de plek waar hij uiteindelijk belandt.

Wie er het dichtste bij de deur slaapt is het meest voorkomende discussiepunt. Dit met het oog op eventuele kinderen of indringers die binnen kunnen komen. Een ander belangrijk punt is de verwarming, omdat we daar niet graag naast slapen.

Voorkeur voor links of rechts

Ook bleek uit de studie dat er geen duidelijke voorkeur is om rechts of links te liggen. Zo heeft 49 procent de voorkeur voor de rechterzijde en 51 procent voor de linkerkant. Wel houdt het grootste deel van de mensen jarenlang vast aan hun kant van het bed en zegt 50 procent de andere zijde niet fijn te vinden.

Veder antwoordde 80 procent van de ondervraagden dat zij al sinds het begin van hun relatie aan hun eigen kant slapen. Daarnaast beweert een vijfde dat zij aan de andere kant sliepen toen ze nog met hun ex-partner waren en wisselt 15 procent af en toe van plaats om het spannender te maken.