Top
  >  Relatie   >  Vrouwen zetten expres lelijke foto van vriendin online


Je kent het wel, je bent een avondje wezen stappen met je beste vriendin en de volgende dag sta je met je dronken hoofd op Facebook. Een onschuldig foutje of heeft jouw vriendin expres een lelijke foto van jou online gezet?

Vrouwen kunnen erg gemeen zijn onder elkaar. Dit blijkt maar weer uit een Brits onderzoek van MyMemory, dat werd uitgevoerd onder 1.512 vrouwen. Het blijkt dat 1 op de 4 vrouwen soms expres een lelijke foto van hun vriendin op internet zetten. 45 procent van de dames bekende namelijk dat zij dit wel eens doen. 24 procent gaf toe ooit een bikinifoto gepost te hebben, terwijl ze weten dat hun vriendin daar niet blij mee is. 44 procent heeft wel eens een foto waarop de vriendin geen make-up draagt openbaar gemaakt. Als dames vragen of hun vriendin de foto wil verwijderen, weigert 19 procent dit te doen.

66 procent van de dames zou boos worden als er een lelijke foto van hun op internet verschijnt. “Toch is het verrassend om te zien dat zoveel vrouwen een onflatteuze foto van een vriendin online zou zetten. Zeker als je weet dat ze zelf ontzettend kwaad zouden worden als iemand hetzelfde zou doen,” vertelt Rebecca Huggler aan Female First.

Afgunst of wraak?

Waarom vrouwen dit doen? Omdat ze hun vriendin stiekem niet uit kunnen staan. 33 van de dames doet het uit wraak, omdat de desbetreffende persoon al eens hetzelfde deed.