Top
  >  Wonen & Interieur   >  Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinhuis?

Een tuinhuis is natuurlijk voor vele doeleinden in te zetten. Zo kan een tuinhuis ideaal zijn voor de koudere dagen, hierdoor kun je namelijk nog steeds lekker in je tuin zitten. Daarnaast is een tuinhuis ook perfect als opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan fietsen die anders bij weer en wind buiten staan. Bovendien kun je een tuinhuis ook nog perfect gebruiken als extra kamer buitenshuis. Maak van je tuinhuis bijvoorbeeld een leuke studeer- of werkkamer. Er zijn dus genoeg redenen om een tuinhuis aan te schaffen, maar wel tuinhuis moet je dan kiezen? In dit artikel helpen we je bij het maken van de perfect keuze wat betreft het kopen van een tuinhuis. 

De grootte van het tuinhuis

Ten eerste is de grootte van het tuinhuis natuurlijk erg belangrijk. Dit moet namelijk wel in verhouding staan met de rest van je tuin en je woning. Verder is het hierbij ook belangrijk om te bedenken waarvoor je je tuinhuis wilt gebruiken. Wanneer je het enkel als opslagplek wilt gebruiken, kan een klein tuinhuis al voldoende zijn, maar als je een werkkamer in het tuinhuis wilt creëren, is het wel fijn als je de ruimte hebt. De vorm van het tuinhuis heeft hier natuurlijk ook invloed op en hierin zijn wat betreft tuinhuizen enorm veel mogelijkheden, zo kun je kiezen voor een vierkant, rechthoekig, vijfhoekig of zelfs rond tuinhuis. 

De deuren

Daarnaast zijn de deuren natuurlijk ook erg belangrijk. Je wilt immers dat deze op een praktische plek zitten, zodat je je tuinhuis gemakkelijk kunt betreden. Daarnaast is het van belang dat de deuren op een plek zitten waar ze niet snel en vaak nat worden. Dit is voor het behoud van de deuren. Vaak is er bij een tuinhuis ook een kleine of grote overkapping. Zorg dan dat de deur, en dus de ingang, onder de overkapping zit. Naast dat het ten goede komt van de kwaliteit van de deur is het ook nog eens praktisch. Je kunt op deze manier namelijk altijd droog naar je tuinhuis.

Kortom, het is belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt als je een tuinhuis wilt kopen. Denk hierbij dan ook goed na over de grootte van het tuinhuis en of deze grootte past bij de rest van je tuin en woning, maar ook bij het gebruiksdoel. Wanneer je besluit om een tuinhuis aan te schaffen, is het belangrijk dat je je goed laat adviseren en hiervoor ben je bij Fonteyn Uddel op de juiste plek.