Top
  >  Eten & Drinken   >  Waar thee goed voor is


Vaak drinken we gezellig een kopje thee met vriendinnen, ‘s middags met een tijdschrift erbij of op de bank voor de tv. Thee wordt vaak gedronken omdat het lekker is, maar behalve dat is het ook goed voor je. Daarom vind je hier welke thee waar goed voor is.

Er zijn honderden verschillende soorten thee op de wereld. Van bosbessenthee tot sterke gerookte thee. Theesoorten kunnen niet als medicijn worden gezien, maar kunnen wel helpen kwaaltjes te verminderen. Hieronder staat een overzicht met welke soorten thee waar goed voor zijn.

Groene thee

Deze thee zorgt ervoor dat kankercellen niet verder kunnen groeien en het drinken van groene thee zou zelfs de kankercellen kunnen vernietigen. Ook kun je je weerstand verhogen en helpen de stoffen in de thee ervoor dat het dichtslippen van je bloedvaten wordt tegengegaan. Het helpt dus indirect hart- en vaatziekten tegen te gaan. Deze gezonde thee kent al deze voordelen omdat het anti-oxidanten bevat.

Brandnetel thee

Omdat brandnetel thee bloedzuiverend is, helpt het drinken ervan tegen huidaandoeningen als psoriasis en eczeem. Doordat brandnetel thee zuiverend is, helpt dit ook voor een gezonde spijsvertering. Met het drinken van deze thee kunnen veel kwaaltjes verminderen, zo ook ademhalingsproblemen door astma en hooikoorts.

Venkel thee

Deze thee is vooral onder moeders bekend. Het wordt namelijk vaak aan baby’s met darmkrampjes gegeven. Venkelthee bevat verzachtende kruiden en wordt ook gebruikt om baby’s rustiger te krijgen. Ook voor volwassenen kan het drinken van deze thee helpen bij darmklachten. Wanneer je teveel aan venkel thee drinkt, kan het een laxerend effect opleveren.

Rozenbottel thee

Extra weerstand nodig? Ga dan voor een kopje rozenbottel thee, deze warme drank bevat namelijk vitamine C. Volop Rozenbottel thee drinken bij een verkoudheid of griepje dus.

Pepermunt thee

Ook pepermunt thee is welkom bij een verkoudheid, maar dat is niet het enige wat deze frisse thee doet. Pepermunt thee is namelijk ook goed voor je spijsvertering. Het is verstandig om niet al te veel pepermunt thee te drinken, omdat het werkzaam is op je maag en darmen.