Top
  >  Wonen & Interieur   >  Waarom is het van belang om je huis goed te isoleren?

Wanneer je een huis laat bouwen of een oud huis gaat renoveren, moet je nadenken over de isolatie van je woning. Dit is erg belangrijk en heeft verschillende voordelen. In dit artikel zullen we een aantal van deze voordelen behandelen zodat je weet waar je op moet letten bij het isoleren van je woning. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Verhoog het wooncomfort

Ten eerste verhoog je met het isoleren van je woning het wooncomfort. Wanneer je het warm wilt krijgen in je woning zal dit met de juiste isolatie sneller gebeuren. Zo kun je de kachel aansteken en blijft de warmte ook daadwerkelijk in de woning. Door de juiste isolatie blijft de gewenste temperatuur dus ook constanter en zal het niet snel weer erg koud of warm worden je woning. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft de hitte juist buiten. Vaak wordt bij de isolatie van een woning voornamelijk aan de muren van de woning gedacht, maar ook de isolatie van de scheidingswanden is erg belangrijk. Op deze manier kun je per ruimte de temperatuur goed reguleren en heb je het hele jaar profijt als je kiest voor een goede isolatie. 

Lagere energiekosten

Inmiddels is het bekend dat de energiekosten steeds meer oplopen en het is dan ook goed om na te denken over manieren om deze te verlagen. Kiezen voor de juiste isolatie is zeker een goede manier om te besparen op je energiekosten. Apparaten om de temperatuur te reguleren, zoals een verwarming en airconditioning, zullen dus minder aan hoeven staan. Hierdoor zul je veel kosten besparen. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, kun je wel 30% op je energiekosten besparen. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar het type muur en hier de juiste isolatie voor te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kijken voor een spouwmuur isolatie wordt er vaak gebruik gemaakt van steenwol spouwplaten en PIR-platen vanwege de binnenmuur, buitenmuur en ruimte daartussen. 

Een hogere woningwaarde

Tot slot is de juiste isolatie een goede investering, aangezien het de woningwaarde verhoogt. Een goed geïsoleerde woning is namelijk gewild vanwege de vele voordelen, zoals de lagere energiekosten, het verminderen van geluidsoverlast en het wooncomfort. Opvallend is dat voornamelijk de lagere energiekosten hier een doorslag in geven. Hier heb je natuurlijk ook zelf nog profijt van wanneer je in je woning woont. 

Kortom, het is belangrijk om je huis goed te isoleren. Je verhoogt hiermee je wooncomfort en de woningwaarde van je huis. Hier zul je misschien niet direct aan denken, maar dit maakt de juiste isolatie wel een goede investering. Verder zul je al direct kosten besparen doordat de juiste isolatie zorgt voor lagere energiekosten.