Top
  >  Eten & Drinken   >  Waarom water drinken tijdens lijnen?


Dat water drinken belangrijk is, wisten we al. Helemaal als je bezig bent met afvallen. Hieronder staat uitgelegd waarom water drinken tijdens het lijnen zo belangrijk is.

Afvallen is natuurlijk nooit gemakkelijk. Je moet gemotiveerd zijn om te sporten, gezond te eten en ook water drinken kan helpen. Maar wat is er nou eigenlijk zo goed aan water drinken? Daarom vind je hier waarom het nou zo belangrijk is om water te drinken vooral als je aan het afvallen bent.

Vocht vasthouden


Als je weinig water drinkt houd je lichaam meer vocht vast. Op die manier lijk je dikker en ben je zwaarder. Je lichaam is dan bang dat er een droge periode aan komt, dus slaat vocht op totdat je het echt nodig hebt. Door veel water te drinken laat je lichaam steeds meer gaan.

Betere stoelgang


Niet alleen sporten en vezels eten verbeterd je stoelgang, ook water drinken kan hierbij helpen. Hoe beter je stoelgang is, hoe sneller je afvalt. Je darmen hebben vocht nodig om hun werk te doen. Als ze dit te weinig krijgen werken ze langzamer en verbrand jij ook minder.

Tegen honger


Water drinken helpt tegen honger. Daarom wordt water drinken aangeraden tijdens en voor een maaltijd. Omdat je maag voller raakt eet je minder. Met deze methode zou je na een dieet van 12 weken, 2,5 kilo extra kwijt zijn dan een dieet waarbij je geen water drinkt tijdens de maaltijd.

Vervangt dikmakers


Je zou het misschien niet zeggen, maar frisdrank is een enorme dikmaker. Als je jezelf aanleert om altijd water te drinken, scheelt dit enorm. Je kunt ook koffie of thee drinken om dikmakers te voorkomen, maar water is gezonder. Als je voor thee gaat, neem dan groene thee. Hiermee verbrand je 3 calorieën per glas.

Pas op!
Drink nooit meer dan 2,5 liter water per dag. Het beste is om 1,5 tot 2 liter te drinken. Te veel is ongezond en kan zelfs dodelijke oorzaken hebben.

Foto’s via Weheartit