Top
  >  Eten & Drinken   >  Wat is sport boulimia en anorexia?

sport boulimia en anorexia
Bijna iedereen kent de eetstoornissen boulimia en anorexia. Sport boulimia en anorexia zijn echter een stuk minder bekend. Wat houden deze eetstoornissen in?

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Je wordt er gezonder en fitter van en het is ook vaak goed voor je humeur. Je kunt echter ook teveel sporten, waardoor je lichaam extreem verzwakt. Als dit het geval is, kan er sprake zijn van sport boulimia of anorexia.

sport boulimia en anorexia 2

Sport boulimia en anorexia zijn allebei subgroepen van boulimia en anorexia. Bij sport boulimia heeft een persoon last van eetbuien en compenseert dit door overmatig bewegen. Sport anorexia kenmerkt zich door een normaal of gematigd eetgedrag en wordt ook gecombineerd met extreem veel sporten. Bij beide stoornissen valt de patiënt af en kan er ondergewicht ontstaat. In sommige gevallen kan de ziekte zelfs dodelijk zijn.

Dwangmatige sporters plannen vaak hun hele leven rondom het sporten en als zij niet kunnen bewegen raken ze gefrustreerd. Ook geven zij hun lichaam niet de nodige rust om te herstellen. Het overmatig bewegen kan ervoor zorgen dat het lichaam extreem vermagerd en uitgeput raakt. Daarnaast kunnen er ook andere complicaties optreden zoals depressie, sportblessures, zwakke botten, uitblijven van menstruatie en hartproblemen.