Top
  >  Relatie   >  Wat je niet moet doen als je gaat trouwen


Zodra die ring om je vinger zit begin je meteen plannen te maken voor je bruiloft. Maar het nemen van haastige beslissingen kunnen je flinke problemen opleveren. Zo zijn er een aantal zaken die je beter niet kunt doen, zodat je het budget en je gemoedstoestand onder controle blijft hebben.

Bij het plannen van je bruiloft zijn er een heleboel dingen die op je af komen. Je moet ook letten op je budget en dan is het cruciaal dat je geen fouten maakt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste beslissingen maakt, zijn hier een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

1. Maak niet je eigen uitnodigingen
Het lijkt misschien een goed idee om geld te besparen, door zelf je uitnodigingen te maken voor de bruiloft. Maar daar kun je je behoorlijk in vergissen. Stel je hebt 100 gasten die je wilt uitnodigen, dan heb je in eerste instantie de materialen ervoor nodig, zoals speciaal papier, enveloppen, antwoord kaartjes, postzegels en mogelijke printkosten. Misschien maak je een fout en moet je opnieuw beginnen. Al met al kunnen de kosten oplopen tot in de honderden euro’s. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de hoeveelheid werk die je jezelf ermee opzadelt.

2. Houd het aantal bruidsmeisjes beperkt
Als je niet die ene vriendin hebt die boven de rest uitsteekt, dan is het misschien moeilijk om een bruidsmeisje uit te kiezen. Het is dan ook niet erg om er meerdere te hebben, maar houd het aantal wel beperkt, tot een maximum van drie. Anders kunnen de kosten aardig de pan uitreizen, want er komt namelijk een heleboel bij kijken als je bruidsmeisjes hebt. Zo moet je voor elk een boeket hebben, een jurk met bijpassende schoenen en hun haar en make-up moet ook gedaan worden. Om binnen je budget te blijven is het misschien slim om eerst te kijken wat de kosten zijn voor één bruidsmeisje. Dan kun je bepalen of je budget het toelaat om meerdere vriendinnen aan je zijde te hebben tijdens de grote dag.

3. Koop liever geen trouwjurk via het internet
Het is helemaal geen probleem om naar trouwjurken te kijken op het internet, want zo kun je immers bepalen wat je wel of niet mooi vindt. Maar wat ik je als advies wil geven, is om je bruidsjurk niet via het internet aan te schaffen. Je hebt de jurk misschien wel op een foto gezien, maar ziet het er in werkelijkheid ook zo uit? Je weet ook niet hoe de jurk je zit, want je hebt hem tenslotte niet kunnen passen. En het op maat laten maken van een trouwjurk kan erg duur zijn, want er is wel een bepaalde vakkundigheid voor nodig. Heb je nu toch echt de bruidsjurk van je dromen gezien en is hij alleen verkrijgbaar via het internet, let er dan goed op dat de jurk retour kan worden gestuurd.

4. Kies seizoensbloemen
Bij het kiezen van de bloemen voor je bruiloft, houd dan je budget in gedachten. Bloemen zijn over het algemeen niet goedkoop voor een bruiloft en al helemaal niet als ze uit het seizoen zijn. Dan moeten ze namelijk vanuit een ander land overgevlogen worden en daar hoort een apart prijskaartje bij. Informeer daarom eerst, bijvoorbeeld bij de bloemist, welke bloemen volop verkrijgbaar zijn in de periode dat je gaat trouwen. Uit die selectie kun je dan de juiste soort bloemen kiezen die je wilt en die binnen je budget passen.

5. Kies je tuin niet als trouwlocatie
Het lijkt wel mooi om in je achtertuin te trouwen, je bent in een vertrouwde omgeving en het je hebt het comfort dat je huis lekker dichtbij is. Je ziet het al helemaal voor je. Maar tenzij je geen budget hebt om binnen te blijven, zou je dit idee misschien beter kunnen vergeten. Om je tuin klaar te maken voor een bruiloft, moet je een heleboel dingen apart huren, zoals tafels, stoelen, lakens, servetten, servies, bestek, misschien een vloer om op te dansen en niet in het gras weg te zakken en een tent zodat je feest niet verpest wordt door de regen. Lijkt je dit nog wel te doen, vergeet dan niet dat je ook nog een bruidstaart, cateraar en geluidsinstallatie moet regelen. Naast de grote hoeveelheid werk en stress dat dit met zich meebrengt, zullen de kosten je ook niet al te blij maken. Om je van deze ellende te besparen, is het boeken van een trouwzaal een goede optie. Tegenwoordig kun je bij verschillende hotels en locaties een pakket samenstellen voor je bruiloft, waarin meestal alles inclusief zit bij de huurkosten zodat je ook nog eens geld bespaart.