Top
  >  Eten & Drinken   >  Het Weight Watchers dieet


Het is niet het eenvoudigste dieet dat er is, maar met het Weight Watchers dieet zou je gelijkmatig en langzaam moeten afvallen. Met dit dieet sla je geen maaltijden over, maar ontwikkel je een gezond eetpatroon.

Weight Watchers is een goed dieet voor jou als je gestructureerd te werk kunt gaan. Bij dit dieet gaat het namelijk om een aantal punten dat je per dag binnen mag krijgen. Alle voedingsmiddelen hebben een bepaald aantal punten, waarvan je dan aan de hand van de punten zelf kunt uitrekenen hoeveel je van een bepaald product eet.

Punten

Het dieet draait allemaal om punten waar je je aan moet houden. Het aantal punten dat je per dag binnen mag krijgen, is per gewicht verschillend. Weeg je als vrouw onder de 80 kg dan krijg je 29 punten per dag toegerekend. De punten worden toegerekend aan de hand van je leeftijd, lengte en gewicht. Is je gewicht hoger dan 80 kg, dan krijg je dus meer punten per dag waar je je aan moet houden. Heb je je streefgewicht bereikt dan kun je bij het aantal punten vier punten op tellen om je gewicht te behouden.

Opsparen

Mocht je een keer een verjaardag hebben en heb je moeite met het afslaan van dat lekkere stukje taart? Zorg dan dat je punten opgespaard hebt van de dagen ervoor. Dat komt er dus eigenlijk op neer dat je de dagen voor de verjaardag wat minder eet, om toch dat stukje taart of een paar nootjes mee te kunnen eten.

Wil je juist sneller afvallen? Haal dan bijvoorbeeld 2 punten van je puntenaantal af, zodat het wat sneller gaat. Bovendien zijn er bij Weight Watchers geen producten die je niet mag eten, zoals bij de meeste diëten. Maar je moet je wel goed aan je persoonlijke puntenplan houden, anders werkt het niet.

Voeding

Elk voedingsmiddel heeft zijn eigen puntenaantal, zo heeft een plak kaas bijvoorbeeld 2,5 punten en een boterham 1 punt. Aardappelen, pasta en havervlokken behoren tot de categorie waar 4 punten voor gelden en voor peulvruchten en kip lever je 3 punten in. Voorwaarde voor dit dieet is dus wel dat je goed met lijstjes moet kunnen en willen werken, anders is dit dieet niet goed vol te houden!