Top
  >  Eten & Drinken   >  Te weinig kennis over calorieën


Tijdens deze periode van het jaar tellen een heleboel mensen calorieën. Toch is uit recent onderzoek gebleken dat veel mensen weinig kennis hebben over hoeveel calorieën producten bevatten.

Uit een enquête van het World Cancer Research Fund onder 2.000 personen is naar voren gekomen dat het veel mensen ontbreekt aan kennis over de voedingswaarde van eten en drinken. Zo wordt er vaak gedacht dat dipsauzen en smeersels een gezond alternatief zijn voor chocola en chips. Mensen zijn zich er namelijk niet van bewust dat smeersels en dips, zoals hummus, ook een heleboel calorieën bevatten.

Daarnaast kwam er uit het onderzoek naar voren dat 29 procent weet dat light mayonaise nog altijd zo’n 259 kcal per 100 gram bevat. Ook overschatte 20 procent van de ondervraagden het aantal calorieën van een banaan. Zij dachten dat bananen heel calorierijk zijn, terwijl het fruit 95 kcal per 100 gram bevat.

Onduidelijke etiketten

Een woordvoerder van het World Cancer Research Fund heeft laten weten dat hij de uitslag van het onderzoek zeer ontrustend vond: “Het lijkt erop dat veel mensen nog altijd in de war zijn over de hoeveelheid calorieën in alledaagse voedingsmiddelen. Hun gebrek aan kennis wordt zeker niet verbeterd door etiketten met termen als light en minder vet op producten die veel calorieën bevatten.”