Top
  >  Algemeen   >  Welke voeding past bij levensfase huisdier?


Gezonde voeding is belangrijk voor huisdieren. Dieren hebben in elke levensfase een ander type dierenvoeding nodig. Maar welke voeding past nu het beste bij de levensfase van een huisdier?

Voeding voor honden en katten is er in vele soorten en maten. Het varieert van iets dat een dier in leven houdt, tot voeding die bepaalde gezondheidsproblemen kan voorkomen of behandelen. Omdat ieder huisdier echter verschillend is, heeft het een specifieke voeding nodig die past bij de individuele behoeften en levensfase.

Om tegemoet te komen aan de individuele voedingsbehoeften van huisdieren is er de dierenvoeding van Hill’s Science Plan. Deze gebalanceerde voeding is ontwikkeld door dierenartsen en er wordt geen concessies gedaan aan de samenstelling. De voeding bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten die in een vaste verhouding gebruikt worden. Want variatie in de samenstelling kan leiden tot maag-darm klachten bij dieren. Daarnaast bevat de voeding ook een anti-oxidant formule met vitamine C en E, bèta-caroteen en selenium. Dit biedt bescherming tegen celbeschadiging in het lichaam, waardoor het immuunsysteem sterk blijft.

Levensfasen van huisdieren

De levensfase van ieder huisdier is in te delen in 3 verschillende fasen. Het eerste levensjaar van honden en katten is de groeifase. Hierna komt het dier terecht in volwassen fase gevolgd door de senior fase.

In de groeifase is het belangrijk dat pup of kitten een specifieke puppy- of kittenvoeding krijgt. Hill’s Science Plan voer voor pups en kittens is onder meer verrijkt met anti-oxidanten en natuurlijk DHA. De anti-oxidanten zorgen voor een betere ontwikkeling van het immuunsysteem en DHA voor een betere ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

Als de pup of kitten 12 maanden oud is, kan er worden overgegaan op voeding voor volwassen honden en katten. Het voer van Hill’s Science Plan voorziet het huisdier in deze levensfase van de juiste vitaminen en mineralen.

Na een aantal jaren bereikt een hond of kat de senior fase. Zo is een grote hond, van 25 kilo of meer, al na 5 jaar een senior. Kleinere honden en katten moeten op 7-jarige leeftijd overgaan op voeding voor de oudere honden of katten. Rond deze leeftijd verandert de stofwisseling bij huisdieren en is het van belang om het voer aan te passen. Daarom bevat Science Plan Mature Adult voedingsstoffen die zijn aangepast aan de behoeften van oudere honden en katten, zoals omega-3 vetzuren die belangrijk zijn voor gezonde gewrichten.

Verkrijgbaarheid

De dierenvoeding van Hill’s Science Plan voor honden en katten is alleen verkrijgbaar bij gespecialiseerde handel, zoals dierenartsen en dierenspeciaalzaken. Voor meer informatie over deze voeding kun je terecht op de website en Facebookpagina van de Hill’s Science Plan.