Top
  >  Mode & Beauty   >  Wij vinden ons naakte lichaam het mooist als we 34 zijn

Wij vinden ons naakte lichaam het mooist als we 34 zijn
Wie denkt dat vrouwen het liefst een lichaam hebben van een 18-jarige heeft het mis. Wij vinden ons naakte lichaam het mooist als we 34 zijn.

Uit een British onderzoek van een cosmeticabedrijf, onder 1.230 vrouwen, is gebleken dat wij ons naakte lichaam het mooist vinden als we 34 jaar zijn. Dit komt omdat vrouwen op deze leeftijd meestal over hun onzekerheden heen zijn. Ook hebben we een vaak een stabiele relatie of er ooit één gehad en weten we aan welke vriendschappen we iets hebben. Daarnaast weten we ook welk dieet het beste bij ons lichaam past en welke sport we leuk vinden. Deze factoren zouden allemaal zorgen voor heel veel zelfvertrouwen.

Naakt voor de spiegel

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat 40 procent van de vrouwen zichzelf elke dag naakt bekijkt in de spiegel. 25 procent zegt dit wekelijks te doen en 16 procent geeft aan nooit naar haar naakte lijf te kijken, omdat ze niet tegen hun rimpels en imperfecties kunnen.

Ook werd aan de vrouwen gevraagd welk lichaamsonderdeel zij het mooist vinden. 30 procent noemde haar borsten, 22 procent haar benen en 19 procent haar schouders. Als we iets zouden mogen veranderen aan ons lichaam, dan zou 57 procent kiezen voor haar buik.