Top
  >  Algemeen   >  Wil je werkzaam zijn in het management van een bedrijf?

Zie je het wel zitten om een belangrijke speler te zijn in een bedrijf? Dan is een baan in het management van een bedrijf zeker een goede optie voor jou. Hierin zijn natuurlijk veel banen mogelijk en elke baan zal dan ook verschillend zijn door onder andere de branche en grootte van het bedrijf. Hierdoor zit er altijd wel een baan bij die bij jou past. In dit artikel bespreken we een aantal banen in het management van een bedrijf en de opleidingen die hierop aansluiten. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Secretaresse

Secretaresse zijn altijd en overal nodig. Wanneer je ervoor kiest om bij Scheidegger een secretaresse opleiding te volgen zul je uiteindelijk een afwisselende baan hebben. Het bedrijf waar je werkt ken je dan ook als geen ander, waardoor je niet alleen taken uitvoert, maar ook meedenkt om het bedrijf te blijven verbeteren. Als secretaresse kun je dan ook één iemand ondersteunen, zoals een manager of directeur, maar je kunt ook klaar staan voor een heel team. Verder zul je vergaderingen voorbereiden, notuleren en aantekeningen maken, maar ook bezoekers ontvangen. Doordat je baan erg gericht is op het bedrijf waar je werkt, kun je er ook voor kiezen om de opleiding medische secretaresse te volgen. Deze opleiding specificeert zich in de medische branche, waardoor je uiteindelijk nog beter je werk kunt uitvoeren. 

HRM medewerker

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om aan de slag te gaan als HRM medewerker. Een HRM medewerker houdt zich bezig met het personeelsmanagement en alles wat daarbij komt kijken. Zo kijk je naar nieuw talent wat je kunt aannemen en wat er nog ontbreekt in jouw team. Om de rol van functie- en personeelszaken te bekleden kun je een Human Resource Management opleiding volgen om inzicht te krijgen in personeelszaken en administratieve zaken, maar ook in strategisch denken. Dit wordt namelijk steeds belangrijk als HRM medewerker, je moet dan ook op de zaken vooruitlopen en hierop inspelen. Denk hierbij aan de risico’s die het bedrijf loopt op de lange termijn en welke competenties de markt verlangt van medewerkers en dus uiteindelijk het bedrijf.