Top
  >  Lifestyle   >  Zo kun je zelf je tafel opknappen


Een oude tafel die je zat bent of nieuwe tafel die eigenlijk saai is. Wat voor tafel je ook hebt, je bent hem zat en je wilt iets anders. Hieronder vindt je ideeën om zelf je tafel op te knappen.

Soms heb je het in een keer helemaal gehad met die saaie tafel. Als je dan ook nog eens in een creatieve bui bent, kun je best wat moois van die tafel maken. Als je dan die tafel gedaan hebt, moet je wel oppassen. Voordat je het weet ben je namelijk ook bezig met het bureau van je man en de nachtkastjes van je kinderen! Knap zelf je tafel op met 1 van deze ideeën.

Plakfolie

Een snelle manier om een oude tafel op te vrolijken is plakfolie. Je hoeft alleen maar een printje uit te kiezen en de juiste maat af te knippen, daarna kun je het meteen opplakken. Het is natuurlijk ook leuk om te variëren met verschillende kleuren en printjes. Maak bijvoorbeeld je hele tafel zwart, met 1 grijze baan in het midden van het blad. Of plak een baan met vrolijke print over een knalroze tafel. Als je de kleuren na een tijdje zat bent, kun je er gewoon een nieuwe laag folie overheen doen. Plakfolie kun je vinden in doe het zelf winkels en in veel online winkels.

Foto’s en tijdschriften

Een tafel wordt heel persoonlijk als je hem beplakt met foto’s van je familie en je vrienden. Geen zin in bekende gezichten? Je kunt natuurlijk ook covers en plaatjes uit tijdschriften gebruiken. Ook op inpakpapier staan soms leuke afbeeldingen. Heel origineel is een tafel met verpakkingen van producten, zoals vruchtensappakken en de doosjes van pannenkoekmix of koekjes.

Plak de afbeeldingen op met fotolijm en lak je tafel daarna af met een blanke lak. Je hebt dan wel een paar lagen nodig. In plaats van lak kun je ook een doorzichtige folie over je kunstwerk heen plakken. Dit is ook makkelijker met het schoonmaken van de tafel. Een beplakte tafel is ook leuk als cadeau aan je kind, of aan een vriendin!

Behang

Als je nog wat behang over hebt, kun je je tafel behangen in hetzelfde motief. Leuk in dezelfde kamer, maar ook in een andere kamer staat het leuk als het behang terugkomt. Als je de tafel beplakt met wit behang, kun je ook je kinderen erop loslaten. Laat ze erop kleuren, stiften en krijten zodat het hun eigen kunstwerk wordt. Ook hier is het dan wel verstandig om een laag doorzichtige folie eroverheen te plakken, zodat de tafel langer meegaat.