Top
  >  Mode & Beauty   >  Zelfgemaakte voetscrub met walnoten


Je voeten worden met het mooie zonnige weer in zomerse schoenen gestoken en moeten er daarom verzorgd uitzien. Misschien heb je last van droge hielen en wil je die graag veranderen in niets minder dan pure zachtheid. Probeer dan eens een zelfgemaakte voetscrub.

De voetscrub maak je met drie ingrediënten, die bestaan uit walnoten, olijfolie en honing. De walnoten zorgen voor de perfecte frictie om de dode huid van je hielen te scrubben. De olijfolie en honing hebben een verzachtende werking, die je voeten glad maken.

Ingrediënten voetscrub

• 250 gram gemalen walnoten
• 1 theelepel olijfolie
• 1 theelepel honing

Zorg dat de wolnoten vermaald zijn, maar nog wel stukjes bevatten zodat je ermee kunt scrubben. Voeg hier de olijfolie en honing aan toe en meng dit samen tot een soort dikke pasta. Wrijf dit over je voeten, voornamelijk bij je hielen. Spoel de scrub met warm water weg en smeer je voeten daarna in met een voedende crème. Na meerdere behandelingen zal er meer resultaat te zien zijn.

Let op
De voetscrub bestaat uit natuurlijke ingrediënten, maar is daarmee niet voor alle huidtypes geschikt. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan de ingrediënten waar je allergisch voor bent. Krijg je tijdens het aanbrengen van de scrub een branderig en stekend gevoel, spoel het er dan onmiddellijk af met warm water.