Top
  >  Inspire   >  Zo blijf je fit wanneer de sportscholen dicht zijn

Inmiddels zijn we allemaal wel weer toe aan wat beweging en moeten die corona kilo’s er ook weer af. Hiervoor wil je dan ook graag naar een sportschool om uitgebreid te trainen. Bovendien heb je hier alle apparaten en gewichten bij de hand en is het ook nog eens gezellig met vrienden en kennissen. Helaas zit dit er momenteel nog niet in, maar hoe blijf je dan fit wanneer de sportscholen dicht zijn? Lees snel verder voor een aantal handige tips!

Blijf in beweging

Wanneer je voorheen misschien dagelijks te vinden was in de sportschool is dat nu wel even anders. Toch kun je ook dan in beweging blijven door veel te sporten, zoals hardlopen, fietsen en andere sporten. Een rondje wandelen is ook al enorm goed om mee te beginnen. Leg de drempel voor niet te hoog voor jezelf, je bent inmiddels al langer als een jaar thuis en het zou ongezond zijn om ineens fanatiek te gaan sporten. Bouw het dan ook rustig op. Naast hardlopen en fietsen is het ook leuk om een oude hobby of sport weer eens op te pakken. Heb je een voetbal in de schuur liggen? Of misschien wel een tennisracket of een hockeystick? Hiermee kun je ook weer erg fanatiek worden en lekker in beweging blijven.

Daarnaast zijn er ook een aantal kleine aanpassingen die je kunt doorvoeren in je dagelijks leven én op de werkvloer. Ga bijvoorbeeld een rondje lopen in je pauze in plaats van binnen te blijven. Loop even naar die ene collega toe om een vraag te stellen in plaats van een berichtje te sturen en neem wat vaker de trap. Door deze kleine aanpassingen blijf je toch lekker bewegen en zul je je al snel een stuk fitter voelen. 

Apparaten aanschaffen

Als je het toch allemaal wat fanatieker en serieuzer wilt aanpakken en gebruik wilt maken van apparaten met gewichten is het wellicht verstandig om een aantal apparaten zelf aan te schaffen. Dit is natuurlijk een investering, maar hier kun je ook gebruik van blijven maken als de sportscholen wel weer open zijn en zeg nou eens eerlijk, die maandelijkse bijdrage voor de sportschool telt ook aardig op. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op deze lijst van hometrainers. Een hometrainer is altijd handig en hiermee kun je ook goed werken aan je conditie. Kijk hierbij eerst wat je graag wilt en hoeveel je de apparaten gaat gebruiken. Bovendien is het nog verstandig om voor je aankoop deze review te lezen. Zo voorkom je dat je een apparaat koopt wat niet goed bij jou past.