Top
  >  Mode & Beauty   >  Zomer 2013: Kapsels

Zomer 2013 kapsels
Nu het officieel zomer is, is het de hoogste tijd voor nieuwe lokken. Hieronder staat dan ook een overzicht van de kapsels voor zomer 2013.

Tijdens de New York, Londen, Milaan en Parijs Fashion Week waren naast de modetrends ook de kapsels voor zomer 2013 te zien. De haartrends zijn een combinatie van oude bekenden en nieuwe stijlen. Daarnaast viel het ook op dat de kapsels voor dit seizoen over het algemeen heel draagbaar zijn.

Lage knot

Kapsel zomer 2013 knot
Met een knot sla je de plank nooit mis. Deze stijl is klassiek en tijdloos en al jaren één van de favorieten van de modeontwerpers. Zo kozen Valentino en Chanel ditmaal voor de lage knot, die varieerden van ballerina exemplaren tot nonchalante knotjes en lus varianten.

Gemakkelijk

Kapsel zomer 2013 gemakkelijk
Als je ‘s ochtends niet al teveel tijd hebt voor je haar kun je ook kiezen voor een gemakkelijk kapsel. Op de catwalk van Stella McCartney zagen we warrige lokken die los hingen en bij Donna Karan rommelig opgestoken kapsels. Kortom, typische kapsels die weinig tijd en onderhoud vragen.

Jaren 60

Kapsel zomer 2013 jaren 60
De jaren 60 is dit seizoen een belangrijke inspiratiebron van de designers. Ze verwerkten deze vervlogen tijd niet alleen in hun creaties, maar ook in de bijbehorende kapsels. Louis Vuitton en Moschino kozen voor deze klassiek lokken.

Pony

Kapsel zomer 2013 pony
De pony is net als de knot een echte klassieker, maar toch is de stijl telkens anders. In de zomer van 2013 draag je dit kapsel volgens Marc Jacobs en Chloé, in plaats van naar voren, opzij. Verder kun je ook kiezen voor een nep variant of ultrakort model.

Accessoires

Kapsel zomer 2013 accessoires
Om je lokken dit seizoen van een modieuze draai te voorzien kun je ook accessoires gebruiken. Tijdens de modeweken kwamen er heel wat mooie haaraccessoires langs. Bij Louis Vuitton was er de strik, bij Dolce & Gabbana de sjaal en bij Chanel parels.

Golven

Kapsel zomer 2013 golven
Een andere haartrend die regelmatig voorbijkwam tijdens de catwalkshows waren golvende lokken. Denk bij deze stijl aan net uit bed krullen die je goed kunt combineren met een midden- of zijscheiding. Diane von Furstenberg en Burberry gingen onder meer voor deze grunge look.

Paardenstaart

Kapsel zomer 2013 paardenstaart
De paardenstaart is al een aantal seizoenen trendy en dat blijft het ook. Bij Jean Paul Gaultier en Dior droegen de modellen verschillende paardenstaarten. Deze liepen uiteen van creatief draaiwerk tot staarten met een simpel elastiekje en van hoge tot lage exemplaren.

Supersteil

Kapsel zomer 2013 supersteil
Houd de stijltang alvast maar paraat. Want haaks op de golven look staat supersteil haar. Na een aantal seizoen van afwezigheid verscheen dit kapsel voor zomer 2013 weer op de catwalk van Roberto Cavalli en Saint Laurent.

2 in 1

Kapsel zomer 2013 2 in 1
De meest gedurfde haartrend van dit seizoen is het 2 in 1 kapsel. Deze stijl met 2 structuren werd onder anderen gedragen door de modellen van Gambiatta Valli en Missoni. De lokken varieerden van steil bovenop en onder krullen tot aan de bovenkant een wetlook met daaronder steile lokken.

Vlecht

Kapsel zomer 2013 vlecht
Ook de vlecht behoort tot de haartrends van zomer 2013. Bij Tory Burch en Balmain kwamen er allerlei variaties langs van de vlecht. Denk bijvoorbeeld aan ouderwetse vlechten, opgestoken exemplaren, ingevlochten knotjes, draaivlechten en visgraten.

Foto’s via Style