Top
  >  Zwanger   >  Zwangerschapsaankondiging: 10 originele ideeën

Een positieve zwangerschapstest. Gefeliciteerd! Er groeit leven in jouw buik en vanzelfsprekend willen jullie dit al snel van de daken schreeuwen. Hoewel dit bijzondere nieuws al een wonder op zichzelf is, is het vaak leuk om dit op een originele manier te vertellen aan vrienden, familie en iedereen die het mag weten. 

Hierbij de leukste zwangerschapsaankondigingen op een rij! 

  1. Organiseer een omgekeerde surprise party voor familie en vrienden. Organiseer een surprise party voor de mommy or daddy-to be (dat weten jullie vrienden en familie op dat moment natuurlijk nog niet) vanwege een verjaardag, zoveel jaar samen zijn of gewoon zomaar om de liefde te vieren. Er is altijd wel een reden voor een feestje. Als iedereen achter de bank en tafels verstopt zit, komt het feestvarken binnen lopen met de aankondiging op een ballon, shirt, bord of iets waaruit blijkt dat er een klein wondertje onderweg is. Dit wordt een gegarandeerd succes! 

  2. Maak een fotoalbum of bijvoorbeeld een slideshow van vakantiefoto’s of een speciale gebeurtenis. Naast de gebruikelijke kiekjes zorg je dat er een creatieve foto tussen zit waarmee jullie de zwangerschap aankondigen. Op Pinterest zijn talloze ideeën te vinden. Hoe meer onopvallend je de foto’s zal laten zien aan familie en vrienden, des te leuker de reacties. Surprise! 

  3. Er is altijd wel gelegenheid voor een (klein) cadeautje voor familie en vrienden. Bijvoorbeeld tijdens kerst, een verjaardag, valentijnsdag, vader- of moederdag of een souvenirtje vanuit een vakantie. Er zijn eindeloos veel cadeautjes te koop waarmee aangekondigd wordt dat er een kleine spruit onderweg is. Denk bijvoorbeeld aan een kerstbal, een mok, een schilderij met daarin de eerste echo foto’s, een logeerkoffertje voor bij opa en oma of een leuke sleutelhanger.

  4. Een t-shirtje voor broers of zussen waarop staat aangekondigd dat zij grote broer of zus worden doet het altijd goed. De blije koppies van een trotse broer en/of zus zijn natuurlijk goud waard. Maak hier een leuke foto van en deel deze op social media zodat de rest van de wereld ook op de hoogte is. Voor aankondigingen met broertjes of zusjes op foto’s zijn nog veel meer leuke ideeën. Kijk hiervoor ook maar eens op Pinterest. 

  5. Organiseer een diner voor familie en/of vrienden en vertel dat jullie een speciale wijn hebben gehaald bij de plaatselijke slijterij of hebben meegenomen vanuit een recente vakantiebestemming en vraag wie de wijn wil proeven. Natuurlijk zal degene waarbij je de wijn inschenkt, ook het etiket van de wijn willen bekijken en zijn of haar ogen uitkijken als hier het blijde nieuws opgeschreven staat! 

  6. Ben je uitgerekend rond september, dan is de decembermaand waarschijnlijk de periode waarin jullie de wereld laten weten dat jullie kleintje onderweg is. Naast een cadeautje waarin je het nieuws onthult is het verwerken van vage beschrijvingen die duiden op jullie wondertje in een kerst of Sinterklaas gedicht een ontzettend leuke manier om een zwangerschap aankondiging te doen.

  7. Zorg voor beeldmateriaal wanneer je familie en/of vrienden vertelt dat jullie in verwachting zijn. Laat je ouders bijvoorbeeld op een stoel zitten met de handen voor de ogen en houdt jullie positieve zwangerschapstest / eerste echo foto’s voor hun gezicht op het moment dat zij hun ogen open doen. De blije en spontane reacties van jullie omgeving zijn het waard om eindeloos terug te kijken. 

  8. Koop een doos met gebakjes, donuts, andere lekkernij of maak zelf cupcakes en laat familie en vrienden uit de doos hun lekkers pakken. Zorg ervoor dat zij bij het pakken een leuke tekst lezen waaruit blijkt dat je graag niet als enige dik wordt en daarom graag wil dat ze lekker veel eten. 

  9. Geef opa en oma, ooms en tantes en vrienden een kaartje met een speentje cadeau. Geef eerst het kaartje waarop je hebt geschreven dat je graag hebt dat het speentje bewaard wordt voor het geval dat papa en mama hem vergeten zijn als zij op visite komen. Het kwartje zal ongetwijfeld snel vallen maar een origineel idee is het wel!

  10. Nodig familie en/of vrienden uit en zorg dat er ergens in huis een aanwijzing zichtbaar is naar het blijde nieuws. Hang bijvoorbeeld een schilderijtje op of zorg dat er plotseling een echo foto in een van de fotolijstjes zit. Wacht net zo lang tot iemand het ziet of geef een subtiele hint. Soms zijn woorden niet nodig om het nieuws te laten weten.