Top
  >  Lifestyle   >  10 goede voornemens voor 2010
a


Ondanks dat het nieuwe jaar alweer een paar dagen oud is, is het natuurlijk nog niet te laat om te beginnen met goede voornemens. Daarom zette Vrouwblog 10 goede voornemens voor 2010 op een rijtje.

Op 1 januari beginnen we meestal vol goede moed aan onze goede voornemens. De ene start met een dieet, terwijl de andere probeert te stoppen met roken. Goede voornemens zijn soms niet makkelijk vol te houden. Daarom selecteerden wij 10 goede voornemens die gemakkelijker zijn vol te houden, maar je wel veel gelukkiger maken.

1.Bewegen
Om gezond en fit te blijven, moet je minimaal 3 maal per week een halfuur bewegen. Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan, ga dan een rondje joggen of fietsen. Als je eenmaal aan het sporten bent geslagen, maar het toch nog moeilijk vindt om het vol te houden, ga dan op zoek naar een sportmaatje.

2. Maak dat project af
Moet je garage worden opgeruimd, de slaapkamer geverfd of moet je nog steeds een ander project afmaken? Doe dat dan! Start ook niet met nieuwe dingen voordat je de oude klussen hebt afgerond.

3. Slaap genoeg
Slaapgebrek kan veel problemen veroorzaken. Zo is het slecht voor je humeur en uiterlijk, maar het maakt je ook vatbaarder voor ziektes. Om gezond te blijven is het verstandig om minimaal 8 uur per nacht te slapen.

4. Reserveer tijd voor jezelf
Reserveer elke week wat tijd voor jezelf, zodat je heerlijk tot rust kunt komen en echt iets kunt doen dat je leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in bad, een goed boek lezen, jezelf laten verwennen met een massage of tijd besteden aan je hobby.

5. Kijk minder tv
Veel vrouwen klagen dat ze aan een dag een dag tekort komen. Maar wist je ook dat we gemiddeld zo’n 4 uur per dag tv kijken? Door dit bijvoorbeeld te halveren, houd je veel tijd over voor ander dingen. Natuurlijk kan tv kijken ook ontspannend werken. Kijk daarom bijvoorbeeld alleen maar naar je 3 favoriete programma’s en zet hierna de tv uit.

6.Breng tijd door met je kinderen
Kinderen gaan niet huilen als de was niet is gedaan of de vaatwasser nog niet is ingeruimd, maar voor je het weet zijn ze wel volwassen. Laat daarom wat vaker dit soort onbelangrijke karwijtjes staan en geniet van je kinderen voordat het te laat is. Ga met ze door het bos rennen, bak koekjes en organiseer verkleedpartijtjes. Dit soort dingen zullen je kinderen blijven herinneren, terwijl ze nooit zullen herinneren hoe schoon de keuken was.

7. Geef je geld verstandig uit
Hoe verleidelijk al die nieuwe jurkjes, tassen en schoenen ook zijn, probeer ze te vermijden. Ga daarom voordat je iets koopt na of je het echt nodig hebt. Ook al denk je nu: ik ben nog jong ik heb nog tientallen jaren voor me om te kunnen sparen, dan nog is dit geen reden om met geld te smijten en je in de schulden te werken. Maar ook als je rond de 40 bent is het nog steeds noodzakelijk om op je uitgaven te letten. Want zou het niet heerlijk zijn als je over een paar jaar al zou kunnen stoppen met werken?

8. Reserveer tijd voor je partner
Hij is de vader van je kinderen, je soulmate, maar door de jaren heen ben je hem ook als vanzelf sprekend gaan beschouwen. Daarom is het tijd om weer wat spanning in je relatie te brengen. Reserveer elke maand een avond speciaal voor jullie. Kleed je mooi aan, draag make-up en scheer je waarnodig! Ga samen ergens eten en kijk hem tijdens het dineer verliefd aan en laat hem herinneren waarom hij ooit smoorverliefd op je werd.

9. Eet gezonder
Natuurlijk is het fijn als eten snel en makkelijk klaar is, maar dit soort voedsel is meestal erg vet en slecht voor je cholesterol. Eet daarom dagelijks 2 stuks fruit, 2 ons groenten en probeer meer water te drinken. Gezond eten is niet alleen beter voor je hart, het helpt je ook om op een gezond gewicht te blijven.

10. Heb lief
Iedereen voelt zich weleens niet zo goed, maar zorg er voor dat je niet voortdurend loopt te klagen. Ben jij zo’n type, verander dat dan. Stop met roddelen en zeuren en wees gelukkig. Zit je juist wel heel lekker in je vel? Dan zou je er eens aan kunnen denken om vrijwilligerswerkwerk te gaan doen.